Το ζώδιο του μήνα: Λέων

leo-ewoman

Όμορφη μου λέαινα,

Τα γενέθλιά σου μόλις άρχισαν (23.7-23.8) και είναι ώρα να τα γιορτάσουμε με πυροτεχνήματα, στρωμένο κόκκινο χαλί και σένα στη μέση σα σταρ του σινεμά με σαμπάνια ανά χείρας. Ο κυβερνήτης σου είναι ο Ήλιος, ανήκεις στο σταθερό σταυρό και το στοιχείο σου είναι η φωτιά.

Αμέσως και αστρολογία να μη ξέρει κανείς από την παραπάνω περιγραφή αντιλαμβάνεται πως ομιλούμε για ένα άτομο αρκετά έως πολύ εγωκεντρικό, ματαιόδοξο με αρχηγική φυσιογνωμία. Ίσως η ειρωνική έκφραση «Θαυμάστε με!» να ειπώθηκε για εκπρόσωπο του ζωδίου σου.

 Το λιοντάρι, ο βασιλιάς της ζούγκλας έχει πολλά κοινά μαζί σου. Θεωρείς εαυτόν ανώτερο, αρκετές φορές είσαι σνομπ με υφάκι για χαστουκάκια και ισχυρογνώμων δικτάτορας. Ως επί το πλείστον και άδικο να έχεις σε μια διαφωνία, θα ζαλίσεις το συνομιλητή πρώτα με τον εγωισμό σου μετά με το απολυταρχικό δίκαιο σου και τελικά στο τέλος ίσως να επανορθώσεις από απλή ανωτερότητα κι όχι επειδή τα θαλάσσωσες..

Φυσικά δε κάνω λόγο για την περίπτωση που έχεις δίκιο. Θα βρυχάσαι για μέρες μέχρι ο ταπεινός «αυλικός» να γονατίσει ζητώντας το έλεος σου. Έχεις πολλή αυτοπεποίθηση ( πολλές φορές αδικαιολόγητα πολλή που υποψιάζεσαι ποιο όριο αγγίζει πλέον) και εκνευρίζεσαι αφόρητα όταν το «κοινό» σου σε αγνοεί επιδεικτικά.

Είσαι ζεστή και δημιουργική και μπορεί να προτιμάς να ασχολείσαι με την Τέχνη και τη προβολή ή να είσαι διοικητικό στέλεχος ανάλογα με τις κλίσεις σου. Για όσους αγαπάς, μπορείς να πέσεις ακόμα και στη φωτιά και να επιδείξεις απίστευτη γενναιοδωρία είτε υλικά, είτε ηθικά (αν δε σου περισσεύουν τα €). Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, μπορείς να έχεις πολλές παρέες και θαυμαστάς.

Πάμε να φωτίσουμε και μια ακόμα πιο σκοτεινή πλευρά σου: Εκεί που το παίζεις καμπόσα στα λόγια, στις πράξεις μπορείς να γίνεις τόσο δειλή και «γατάκι» που ακόμα και φίλες ανήκουσες σε ζώδια που δε φημίζονται για το δυναμισμό τους να γελάνε μαζί σου για μέρες. Ντροπή για μια βασίλισσα don’t you think?

Δε συνεχίζω άλλο γιατί σίγουρα τραβάς τη πλούσια κόμη σου και σκέφτεσαι πως είναι επιτακτική ανάγκη να διακόψεις την ανάγνωση. Δε στο προτείνω γιατί ακολουθεί γενέθλια πρόβλεψη και σε θέλω προσεκτική φέτος!

Το κεφάλαιο σχέσεις και συνεργασίες είναι αυτό που μαζί με τα επαγγελματικά θα έχει μεγάλη κινητικότητα και αλλαγές. Από Ιούλιο έως 19 Νοεμβρίου προβλέπεται βελτίωση ή και ανανέωση στις σχέσεις που άντεξαν αλλά και καινούργιες γνωριμίες για εσένα που είσαι μόνη. Στα επαγγελματικά ήδη από το 2017 πιέζεσαι μέχρι σκασμού, ωστόσο η ανάγκη για νέους στόχους πιο ρεαλιστικούς είναι απολύτως αναγκαία φέτος.

Άσε τους μελοδραματισμούς κατά μέρος και δες την πραγματική εικόνα. Σε αυτό σε ωθεί ο Κρόνος στον Υδροχόο απέναντί σου που θα σε φέρει προ των ευθυνών σου με σκληρό τρόπο. Χρειάζεται κόπος και πόνος ώστε οι προσπάθειες σου να αναγνωριστούν και να καρποφορήσουν. Ξεχνάς για καιρό την εγωπάθεια σου, αντικαθιστώντας την με μετριοπάθεια, ανοχή και υπευθυνότητα ώστε να μην ανατραπούν οι ισορροπίες και τρελάνεις τους γύρω σου κάνοντας την τρίχα, τριχιά.

Μια μικρή συμβουλή: Για να νιώθεις πλήρης σε ό, τι σου έχει ανατεθεί πρέπει να συμμετέχεις με όλο σου το πύρινο είναι στις περιστάσεις και να προσαρμόζεσαι εύκολα. Ο Κρόνος αλλά και ο Ουρανός στον Ταύρο θα είναι οι «δάσκαλοι» σου.

Χρόνια πολλά, ηλιόλουστα και δημιουργικά σε σένα την ηλιαχτίδα.

Μανδάμ Αστερόεσσα.