Εκείνοι οι μεγάλοι έρωτες που έγιναν μεγάλα διαζύγια

Εκείνοι οι μεγάλοι έρωτες που έγιναν μεγάλα διαζύγια

Ζευγάρια που ζουν έναν κεραυνοβόλο έρωτα, καταλήγουν έπειτα από καιρό στον χωρισμό.

Γιατί; Πώς γίνεται να μοιράζονται κάτι τόσο δυνατό και παράφορο και να καταλήγουν στο διαζύγιο; Aυτός ο μεγάλος έρωτας τους οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας και τους έκανε οικογένεια. Όρκοι για παντοτινή αγάπη και έρωτα, μοίρασμα συναισθημάτων χάνονται ξαφνικά.

Πού πάνε ο έρωτας και η αγάπη;

Σκορπάνε στους πέντε ανέμους και γίνονται θρύψαλα; Πολλές φορές τα συναισθήματα αυτά χάνονται μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Τα ζευγάρια οφείλουν να τροφοδοτούν συνέχεια τη σχέση τους να την κρατούν ζωντανή. Με εκπλήξεις, με μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα να την αναζωογονούν και να την ποτίζουν όπως τα λουλούδια. Πολλές φορές το αμελούν αυτό. Απορροφούνται από την δουλειά και ξεχνούν να επικοινωνούν. Δεν μιλούν μεταξύ τους, δεν ανοίγονται ο ένας στον άλλο, δεν μοιράζονται σκέψεις και προβληματισμούς.
Βαλτώνουν.
Καταλήγουν να ζουν συμβατικά ή απιστούν προσπαθώντας να βρουν αλλού αυτό που είχαν και έχασαν.

Το τέλος της κοινής ευτυχισμένης ζωής που κάποτε ονειρεύτηκαν γράφεται με την επικύρωση ενός χωρισμού ή ενός διαζυγίου. Γράφεται με μελανά χρώματα καθώς καταλήγουν να βρίζονται, να αλληλοκατηγορούνται, να τσακώνονται για το μοίρασμα κινητής και ακίνητης κοινής περιουσίας, για το ποιος θα πάρει τα παιδιά, για τη διατροφή.
Και ο έρωτας και η αγάπη γίνονται μίσος.
Γίνονται πόνος αβάσταχτος κι ας μην θέλουν να το παραδεχτούν. Κερδίζει ο εγωισμός και ο πάλαι ποτέ παθιασμένος έρωτας μετατρέπεται σε απέχθεια και μίσος.
Είναι εκείνοι οι μεγάλοι, οι παθιασμένοι έρωτες που έγιναν μεγάλα, παθιασμένα διαζύγια…
Δυστυχώς…