Στο σπίτι μας είμαστε μακαρονάδες! Μας αρέσουν τα μακαρόνια σε όλες τις version. Σήμερα θα σας προτείνω μακαρόνια με σάλτσα αλλαντικών και τυριά στο φούρνο!
Μια αχτύπητη συνταγή που εμείς αγαπάμε πολύ στο σπιτικό μας!
Μια συνταγή που αφήνει παραπάνω από μια επιλογές σερβιρίσματος ανάλογα τις προτιμήσεις σας!
Θα ξεκινήσω μ’ ένα πρακτικό μυστικάκι. Ζητάω από τα παιδιά στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ να μου δώσουν ανάμεικτα αλλαντικά. (είναι τα τελειώματα των μπαστουνιών).
Έτσι το φαγητό μου γίνεται πολύ πιο γευστικό λόγω της ποικιλίας αλλαντικών και με λιγότερα χρήματα! Εάν όμως δεν έχετε αυτή την επιλογή ή προτιμάτε πιο συγκεκριμένα αλλαντικά, θα σας συνιστούσα ζαμπόν, γαλοπούλα και μπέϊκον.
Υλικά για 4 μερίδες:
1 πακέτο μακαρόνια Νο 10
1 κύβο λαχανικών για ζυμαρικά
300-400 γρ ανάμεικτα αλλαντικά (της αρεσκείας σας)
2 πράσινες και 1 κόκκινη πιπεριά
100 γρ. μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβα)
1 κρεμμύδι
1 σκ. Σκόρδο
Ελαιόλαδο τόσο που να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού και λίγο Culinesse για πιο ιδιαίτερη γεύση
2-3 ώριμες ντομάτες ή 1 φλ. σάλτσα έτοιμη
400 γρ. τυριά κίτρινα για πίτσα (gouda, edam, motsarella ή ότι σας αρέσει)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
4 ατομικά πήλινα σκεύη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα αλλαντικά και τις πιπεριές σε κύβους.
Ζεσταίνουμε το λάδι με το culinesse και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
Αφού σωταριστούν καλά προσθέτουμε και τα’ αλλαντικά κι ανακατεύουμε να σωταριστούν σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα κι αλατοπιπερώνουμε, προσθέτοντας και λίγο ζεστό νεράκι αν χρειάζεται για να μη κολλήσουν.
Στο μεταξύ στο νερό που βράζει με λίγο αλάτι κι έναν κύβο λαχανικών για ζυμαρικά (μυστικάκι κι αυτό) ρίχνουμε τα μακαρόνια ώστε να ετοιμαστούν σχεδόν ταυτόχρονα με τη σάλτσα αλλαντικών. Προς το τέλος προσθέτουμε και τη ρίγανη, ώστε να διατηρηθεί πιο έντονο το άρωμά της. Αφού στραγγίσουμε τα μακαρόνια ρίχνουμε τη σάλτσα κι ανακατεύουμε καλά!
Σ’ αυτό το σημείο μπορούμε ν’ απολαύσουμε ένα έτοιμο πολύ γευστικό πιάτο εάν δε θέλουμε να φορτωθούμε τις θερμίδες από τα τυριά, (που σημειωτέον μπορεί να είναι και χαμηλών λιπαρών), ή μας περιορίζει ο χρόνος.
Αλλιώς, συνεχίζουμε μοιράζοντας τα μακαρόνια σε ατομικά πήλινα σκεύη, καλύπτουμε με τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδοψηθούν τα τυριά.
Σερβίρουμε ζεστό όπως είναι μέσα στο πήλινο!
Tips:
Για πιο μεσογειακή γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και 2-3 ελιές, ενώ μπορούμε να παραλείψουμε τα μανιτάρια, ή τις πιπεριές αν δε μας αρέσουν.
Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή με μακαρόνια ολικής άλεσης.
Ενώ, για να μείνουν τα τυριά μας πιο μαλακά και ζουμερά, μπορούμε να ρίξουμε πάνω τους πριν ψηθούν, λίγο γάλα, ή λίγη κρέμα γάλατος.
Καλή επιτυχία!!