Πως να επιβιώσεις στη δουλειά σου αυτή την περίοδο

Πως να επιβιώσεις στο εργασιακό περιβάλλον αυτή την περίοδο(pexels)

Το σημερινό περιβάλλον εργασίας και ζωής είναι απίστευτα αγχωτικό, γεγονός που καθιστά δύσκολο να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να αποφύγετε να κατακλύζεστε από μη παραγωγικό φόβο. Κάθε φορά που ενεργοποιούμε τα μέσα, ακούμε για την καταστροφή που προκαλεί ο ιός COVID και βλέπουμε ανθρώπους που υποφέρουν. 

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι δύσκολο να παραμείνετε παραγωγικοί και καινοτόμοι. Όμως το να στρέψετε το μυαλό σας στη δουλειά και να συνεχίσετε σκέφτεστε το μέλλον - παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει στο παρόν - θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ήρεμοι και ενεργοί. 

Παρακάτω θα δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να είστε παραγωγικοί παρά το άγχος της καθημερινότητας. 

Μάθετε τι μπορείτε να ελέγξετε και τι δεν μπορείτε.

Όπως λέει φράση, «Θεέ μου, δώσε μου την ηρεμία να δεχτώ τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω, το θάρρος να αλλάξω τα πράγματα που μπορώ και τη σοφία να γνωρίζω τη διαφορά». Πρέπει να συνεχίσετε να ζείτε και να εργάζεστε με αυτό που μπορείτε να ελέγξετε, αντί να εστιάσετε σε αυτό που δεν μπορείτε. Είναι λοιπόν σημαντικό να ξεκαθαρίσετε τι μπορείτε να ελέγξετε και τι δεν μπορείτε, ώστε να μη νιώθετε συνέχεια πανικοβλημένοι και αγχωμένοι. 

Μείνετε μακριά από τον μη παραγωγικό φόβο.

Ενώ ο φόβος μπορεί να είναι ο φίλος μας, καθώς μας ωθεί σε δράση και προειδοποιεί για τον απαραίτητο κίνδυνο, μπορεί επίσης να λειτουργήσει εναντίον μας. Αυτό ουσιαστικά μπορεί να παγώσει τη δράση μας, δημιουργώντας άγχος και παράλυση. 

Εάν λοιπόν διαπιστώσετε ότι ο φόβος επηρεάζει την καθημερινότητά σας, αφιερώστε λίγα λεπτά και απλώς αναπνεύστε. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να αλλάξετε τις αρνητικές σκέψεις, με το να σκεφτείτε αισιόδοξα πράγματα. Και θυμηθείτε, τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να έχετε πίστη – πίστη στον εαυτό σας και την ικανότητά σας να πετύχετε ανεξάρτητα από τα εμπόδια. Η πίστη είναι αυτό που μας κάνει να συνεχίζουμε τις πιο δύσκολες στιγμές, καθώς μας βοηθά να πιστέψουμε ότι μπορούμε να επιβιώσουμε.

 

Σταματήστε τις άσχημες συνήθειες.

Η νοοτροπία σας είναι κρίσιμη για την επιτυχία σας, οπότε αν ασχολείστε με παραγωγικά πράγματα, θα νιώθετε υπέροχα. Αλλά αν απορροφηθείτε από την τεμπελιά, η διάθεσή σας θα μειωθεί και θα αρχίσετε να αισθάνεστε κατάθλιψη και θα πέσετε θύμα των κακών σας συνηθειών. Να θυμάστε ότι η αυτοπειθαρχία είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε, το οποίο κατ 'επέκταση θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την παραγωγικότητά σας.

Κάντε ένα διάλειμμα από τις ειδήσεις.

Αν και είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις ειδήσεις και να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, μην εθιστείτε σε αυτές. Ενώ γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κατάσταση, η παρακολούθηση του δράματος όλη την ημέρα μπορεί να σας αγχώσει ακόμη περισσότερο. Καθορίστε συγκεκριμένες ώρες για να παρακολουθείτε τις ειδήσεις και όχι όλη την ημέρα. Και σίγουρα αποφύγετε να παρακολουθείτε ή να διαβάζετε κακές ειδήσεις πριν τον ύπνο, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να κοιμηθείτε, κάτι που είναι κρίσιμο για να παραμείνετε υγιείς και συγκεντρωμένοι. Επίσης, φροντίστε να διαβάζετε θετικές και χιουμοριστικές ιστορίες, καθώς μπορούν να φτιάξουν τη διάθεσή σας και να σας συνδέσουν με το καλύτερο και πιο όμορφο κομμάτι της ανθρωπότητας.

Ενώ υπάρχουν τόσα πολλά στη ζωή μας που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, υπάρχουν ακόμη πολλά στον έλεγχό μας. Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις στιγμές γρήγορα, ώστε να μπορούμε να παραμένουμε παραγωγικοί και να διαχειριζόμαστε τη ζωή μας με επιτυχία. Αφιερώστε λοιπόν χρόνο για να είστε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας και να μείνετε συγκεντρωμένοι.

Το είδαμε εδώ