Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα αχλαδιού

Η συνταγή της ημέρας: Φρέσκια σαλάτα αχλαδιού

Τι νοστιμότερο και υγιεινότερο από μια υπέροχη σαλάτα; Το ewoman σε συνεργασία με την εξαίρετη σεφ Βίκυ Καράμπελα-Μίχα σας προτείνει για σήμερα σαλάτα με αχλάδι για εξασκημένους κι απαιτητικούς ουρανίσκους!

Υλικά 

 10 καρύδια πεταλίδες  

3 φέτες κατσικίσιο τυρί 

4 φλιτζάνια ανάμεικτα σαλατικά  

1 κουτ. σούπας πετιμέζι ή μέλι 

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 

2 κουτ. σούπας λεμόνι η μοσχολέμονο 

αλάτι, πιπέρι 

3 φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα  

1 αχλάδι, σε φέτες 

Εκτέλεση  

Καβουρδίζουμε στο γκριλ του φούρνου τα κομμάτια καρυδόψιχας μέχρι να σκουρύνουν λίγο.  

Βγάζουμε τα καρύδια και βάζουμε κάτω από το καυτό γκριλ τις φέτες του τυριού για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.  

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι η το μοσχολέμονο, αλατοπίπερο, τα καρύδια, τα φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα, το αχλάδι και τις φέτες τυριού.

Καλή όρεξη!