6 συμπεριφορές που φέρνουν το τέλος στη σχέση

6 συμπεριφορές που φέρνουν το τέλος στη σχέση(pexels)

Αναλύουμε κυρίως τους λόγους που φέρνουν το τέλος σε μακροχρόνιες σχέσεις. Συναντάμε τους περισσότερους από αυτούς, συχνότερα από όσο φαντάζεστε.

1. Απουσία σεξουαλικής ζωής

Η ερωτική επαφή είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Όταν το ζευγάρι πάψει να επικοινωνεί και με αυτόν τον τρόπο (που αφορά σε ψυχή και σώμα), τότε καλύτερα να κλειδώσετε την κοινή σας κρεβατοκάμαρα. Μάλλον δε σας χρειάζεται και αυτό σημαίνει περισσότερα από όσα νομίζετε. Θέμα που θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.

2. Συμβιβασμένη συγκατοίκηση

Πολλά ζευγάρια, που είναι χρόνια μαζί, και έχουν οικογένεια μένουν μαζί "για τα παιδιά". Αυτό προδικάζει ένα τέλος διαρκείας, έναν θάνατο καθημερινό σε μία σχέση που πλέον δεν υπάρχει μέχρι τη μέρα που ο ένας από τους δύο απλά θα αποχωρήσει. Ίσως αυτή η συμβιβασμένη συγκατοίκηση να είναι και το μεγαλύτερο λάθος για τα παιδιά χωρισμένων - ουσιαστικά - γονιών.

3. Το χρήμα

Το χρήμα - όπως λένε - φθείρει και διαφθείρει. Φθείρει σχέσεις που στηρίχτηκαν σε αυτό, αλλά και αυτές που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. "No money,no..." η συνέχεια δική σας.

4. Η απιστία

Κάποιοι, ναι, τη συγχωρούν. Άλλοι το λένε "δεύτερη ευκαιρία". Οι περισσότεροι πάντως που τους συμβαίνει (και το ξέρουν!) αργά ή γρήγορα φεύγουν, είτε από την αγκαλιά που τους πλήγωσε, είτε για άλλη αγκαλιά απευθείας.

5. Δεν ταιριάζουμε

Πόσα κοινά έχεις με τον/τη σύντροφό σου; Διασκεδάζετε με τον ίδιο τρόπο; Αντέχετε ο ένας τις παρέες του άλλου; Συμβαδίζει η καθημερινότητά σας; Πόσο μοιάζετε ή απέχετε ως χαρακτήρες; Πόσο δεκτικοί είστε στις διαφορετικές απόψεις;
Όσο περνά ο χρόνος, οι άνθρωποι εκδηλώνονται και έτσι μαθαίνονται καλύτερα. Όταν στην αρχή υπάρχει το "όλα είναι τέλεια", ακόμα κι αν δεν είναι, συνειδητοποιώντας ότι δεν ταιριάζεις, μετανιώνεις για όλα όσα δεν έβλεπες. Δυστυχώς, αυτό μπορεί και να σας "φάει" πολύ χρόνο...

6. Καμία επικοινωνία

Του/της μιλάς και απαντάει άλλα αντ' άλλων. Μιλάτε άλλη γλώσσα. Έχετε άλλες προσδοκίες. Δεν υπάρχει κατανόηση. Είναι στον κόσμο του/της Μιλάτε μόνο μέσω chat ή δε μιλάτε καθόλου όταν έχετε χρόνο μαζί. Όλα αυτά προδίδουν σοβαρό πρόβλημα στην επικοινωνία, που συνήθως δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε μία σχέση για να επιβιώσει.

Το είδαμε εδώ