Εκείνοι οι άνθρωποι που γίνονται βάλσαμο στις πληγές μας

Εκείνοι οι άνθρωποι που γίνονται βάλσαμο στις πληγές μας(pexels)

Υπάρχουν φορές στη ζωή μας που περνάμε ζόρικα. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις. Σοβαρά θέματα υγείας, απώλειες, οικονομικά και εργασιακά προβλήματα, ανεργία. Καταστάσεις όπου δοκιμάζονται τα όρια και η αντοχή μας. Καταστάσεις κατά τις οποίες μετράμε τι είχαμε και τι χάσαμε και κάνουμε τον απολογισμό μας.

Αυτοπροσδιοριζόμαστε εκ νέου και θέτουμε τη ζωή μας σε νέες βάσεις κάνοντας ένα γερό ξεσκαρτάρισμα. Είναι στιγμές που συνήθως βλέπουμε καθαρά ποιοι είναι αυτοί που μας αγαπούν, ποιοι είναι οι αληθινοί φίλοι και όσοι μας νοιάζονται πραγματικά.

Είναι όσοι στέκονται δίπλα μας χωρίς να μας κρίνουν. Μόνο ακούνε. Ακούν τα κλάματα, τους φόβους μας και αφουγκράζονται την ψυχή ή τη μοναξιά μας. Απλώνουν τα χέρια για μια ζεστή αγκαλιά και εκφράζουν λόγια παρηγοριάς ντόμπρα και ουσιαστικά. Τέτοιοι άνθρωποι μας βοηθούν να δούμε καθαρά μέσα μας, να απογυμνώσουμε κάθε συναίσθημα και να βγάλουμε προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό μας.

Μας βοηθούν να κάνουμε βήματα μπροστά. Δεν μας ωθούν σε πισωγυρίσματα. Μας μαθαίνουν να αισιοδοξούμε και να βρίσκουμε τις ισορροπίες μας. Τα λόγια τους δρουν σαν βάλσαμο στις πληγές. Αυτοί οι άνθρωποι, με την τρυφερή καρδιά, τη γεμάτη κατανόηση είναι δώρο στη ζωή μας. Είναι οι πολύτιμοί μας, οι άνθρωποι οι πιο οικείοι. Κι επειδή οι θησαυροί σπανίζουν στην εποχή που ζούμε, καλά θα κάνουμε να τους προσέχουμε καλύτερα κι από τον ίδιο μας τον εαυτό.