Μήπως η σχέση σας δεν προχωράει;

Μήπως η σχέση σας δεν προχωράει;(pexels)

Ο σύντροφός μας δεν είναι απλά ένα άτομο με το οποίο μοιραζόμαστε το κρεβάτι μας ή το τραπέζι της κουζίνας. Είναι ένα άτομο με το οποίο επιλέγουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας και να κάνουμε οικογένεια μαζί του.

Μήπως η σχέση σας δεν προχωράει; Όταν μια σχέση δεν προχωράει, φαίνεται ξεκάθαρα. Ωστόσο, πολύ συχνά δεν θέλουμε να το δούμε ή να παραδεχτούμε ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως θα έπρεπε ή ότι δεν είμαστε ευτυχισμένοι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε ποια είναι αυτά τα στοιχεία και τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε για να δείτε αν όντως σχέση σας δεν προχωράει όπως θα θέλατε.

Προβλήματα που θεωρούνται σημαντικά σε μια σχέση:

Μήπως η σχέση σας δεν προχωράει;

1. Έλλειψη επικοινωνίας

Η επικοινωνία ίσως αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα σε μια σχέση. Έχουμε ανάγκη από την υποστήριξη του συντρόφου μας, την κατανόηση και την προσοχή του. Μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση μας μπορεί να αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα, την έλλειψη επικοινωνίας, είναι τα παρακάτω: Δεν εισακουγόμαστε, ο σύντροφός μας δεν μας κοιτάζει στα μάτια και είναι ανέφικτο να κάνουμε έναν ανοιχτό και δημιουργικό διάλογο. Και όταν μιλάμε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να καταλήγουμε σε διαφωνίες και λογομαχίες. Αυτές είναι οι καταστάσεις που απομακρύνουν το ζευγάρι καθώς δεν υπάρχει πλέον η υποστήριξη που υπήρχε παλιά. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να αισθανόμαστε αγανακτισμένοι καθώς θεωρούμε ανέφικτο έναν ειλικρινή διάλογο.

Να θυμάστε ότι ορισμένες φορές η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να οφείλεται επίσης σε περιόδους έντονου στρες. Η δουλειά για παράδειγμα μπορεί να καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο της ημέρας με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο για να αφιερώσουμε στο σύντροφό μας, κάνοντας την επικοινωνία μια περισσότερο περίπλοκη διαδικασία. Να το θυμάστε πάντα αυτό και ποτέ να μην παραμελείτε αυτό το βασικό κομμάτι της σχέσης σας.

2. Έλλειψη ενθουσιασμού όταν σχεδιάζετε να κάνετε κάτι μαζί

Μπορεί κάποια στιγμή να παρατηρήσετε μια έλλειψη ενθουσιασμού όταν σχεδιάζετε να κάνετε πράγματα μαζί: Να βγείτε για φαγητό, μια απόδραση το Σαββατοκύριακο … Μπορεί να παρατηρήσετε ακόμη και μια μονοτονία όταν είστε στο σπίτι ή ότι ο σύντροφός μας δεν μας κοιτάζει τόσο έντονα όπως παλιά. Η μαγεία έχει χαθεί και δεν γνωρίζουμε το λόγο. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς αντιδρά ο σύντροφός μας όταν αναφερόμαστε σε μελλοντικά πράγματα, πράγματα που θέλετε και οι δυο. Αν η αντίδραση του συντρόφου σας είναι ψυχρή και δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τους μελλοντικούς σας στόχους, θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι έχει συμβεί. Ίσως κάτι να έχει αλλάξει. Μια πολύ βασική ένδειξη λοιπόν είναι η έλλειψη ενθουσιασμού.

3. Όταν οι άσχημες στιγμές είναι περισσότερες από τις καλές

Άσχημα πράγματα συνέχεια τυχαίνουν στη ζωή. Η αγάπη πολλές φορές έχει τα σκαμπανεβάσματά της και οι σχέσεις απαιτούν προσπάθεια και θυσίες. Αλλά να προσέχετε το εξής: Αν κάποια στιγμή έχετε περισσότερους λόγους για να είστε στεναχωρημένοι και σπάνια αισθάνεστε χαρούμενοι, σιγά σιγά αυτό θα επηρεάσει την συναισθηματική σας υγεία. Αυτή είναι μια αρνητική ένδειξη.

Υπάρχουν ζευγάρια που αγαπιούνται τόσο πολύ, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορεί να κάνει ευτυχισμένο ο ένας τον άλλο. Θα πρέπει να προσέχουμε τη σχέση μας και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τη διατηρούμε υγιή και πετυχημένη. Αλλά αν οι προσπάθειές σας δεν είναι ισάξιες με αυτές του συντρόφου σας, πιθανότατα θα καταλήξετε να αισθάνεστε άσχημα. Δεν μπορείτε να κουβαλάτε όλο αυτό το βάρος μόνοι σας και να το κρατάτε μέσα σας. Μια σχέση αφορά δυο ανθρώπους – και οι δυο θα πρέπει να προσπαθήσουν για αυτή.

4. Όταν χάνεται η εμπιστοσύνη, η σχέση σας δεν προχωράει

Άλλο ένα δίκοπο μαχαίρι που διαλύει τη σταθερότητα μιας σχέσης είναι η δυσπιστία. Αν έρθει κάποια στιγμή που δεν βλέπετε πλέον το σύντροφό σας σαν ένα άτομο στο οποίο μπορείτε να μιλήσετε για τα βαθύτερα συναισθήματά σας, ένα έμπιστο άτομο με το οποίο μπορείτε να ταυτιστείτε και στο οποίο θα βρείτε ένα στήριγμα, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Ο σύντροφός σας δεν είναι μόνο ένα άτομο με το οποίο μοιράζεστε το κρεβάτι σας και το τραπέζι της κουζίνας. Είναι επίσης ένα άτομο με το οποίο σκοπεύετε να φτιάξετε τη ζωή σας και να κάνετε μια οικογένεια μαζί του. Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη, τότε έχουμε χάσει τα πάντα.

5. Δεν είμαστε πλέον προτεραιότητα του άλλου- όταν η σχέση σας δεν προχωράει

Όταν έχουμε μια σχέση, αυτό σημαίνει ότι και οι δυο σύντροφοι έχουν σαν προτεραιότητά τους το σύντροφό τους. Δηλαδή οι ανησυχίες του ενός είναι ανησυχίες και του άλλου και η ευημερία του ενός είναι σημαντική για τον άλλο. Αν κάποια μέρα παρατηρήσουμε ότι δεν είμαστε πλέον προτεραιότητα στη ζωή του συντρόφου μας, τότε πολύ σύντομα θα υποφέρουμε και τελικά θα απογοητευτούμε.

Στις σχέσεις μας οι ακόλουθοι παράγοντες είναι βασικότατοι: Η δουλειά μας, ο προσωπικός μας χώρος και τα χόμπι. Αλλά το άτομο που αγαπάμε θα πρέπει πάντα να έρχεται πρώτο και να νοιαζόμαστε για εκείνο περισσότερο από κάθε άλλο. Αν κάποια στιγμή παρατηρήσουμε ότι βάζουμε άλλα άτομα ή τη δουλειά μας πάνω από το σύντροφό μας, τότε σίγουρα αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τη σχέση μας.

Να θυμάστε ότι κάθε φορά που εντοπίζετε κάποιο σημάδι ότι η σχέση σας δεν προχωράει, πρέπει να μιλήσετε στο σύντροφό σας. Μερικές φορές υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν. Για παράδειγμα, οι δυσκολίες στη δουλειά, τα οικονομικά ή προσωπικά προβλήματα μπορούν να καταστρέψουν τη σταθερότητα μιας σχέσης. Αλλά με την εμπιστοσύνη, την αγάπη και την επικοινωνία μπορείτε να τα ξεπεράσετε όλα αυτά.

Ελπίζουμε να απολαύσατε αυτό το άρθρο για τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας δεν προχωράει… Εσάς μήπως η σχέση σας δεν προχωράει;

Το είδαμε εδώ