Η συνταγή της ημέρας: Γλυκόξινα ψητά μήλα με κανέλα!

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκόξινα ψητά μήλα με κανέλα!

Για τις υπογλυκαιμικές τάσεις που όσο να' ναι το χειμώνα μας πιάνουν πιο συχνά, σας έχω πρόταση για γλυκό από το πουθενά, με ελάχιστο κόστος και με υλικά που βρίσκονται σχεδόν πάντα στο σπίτι. Μήλα ψητά στο φούρνο!

Πρόκειται για ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, γεύση γλυκόξινη και άρωμα κανέλας, που μπορεί να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο ως επιδόρπιο κάθε γεύμα, να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας ή απλά να εκπληρώσει την επιθυμία σας για κάτι γλυκό!

Χρησιμοποιήστε όσα μήλα θέλετε, αλλά προσέξτε να χωράνε ίσα ίσα στο ταψάκι. Πλύντε καλά τα μήλα, χωρίς να τα ξεφλουδίσετε, ανοίξτε μια τρύπα απ' τη πλευρά που είναι τα κοτσάνια τους και καθαρίστε τα κουκούτσια και τα εσωτερικά περιττά.

mila1-ewoman

Μουσκέψτε για 5-10' λίγες σταφίδες σε ένα ποτηράκι ρούμι ή κονιάκ. Γεμίστε καλά τις τρύπες με καστανή ζάχαρη και τις σταφίδες.

mila2-ewoman
 

mila3-ewoman

Ρίξτε στο ταψί τόσο νερό και λίγο ρούμι ή κονιάκ, τόσο που να φτάσει λίγο πιο κάτω από τη μέση των μήλων. Πασπαλίστε με τριμμένη κανέλα.

mila4-ewoman

Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε μέτριο (προς δυνατό) φούρνο για 45΄. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και γυρίστε με προσοχή τα μήλα ανάποδα. Ψήστε μισή ώρα ακόμα, βρέχοντάς τα με το ζουμί τους μια-δυο φορές για 30΄.

mila5-ewoman

Τοποθετήστε τα μήλα σε πιατέλα βαθιά. Ρίξτε το ζουμί που είναι στο ταψί σ’ ένα κατσαρολάκι και με δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο, βράστε το μέχρι να δέσει και να γίνει σαν ελαφριά καραμέλα και περιχύστε τα μήλα.

mila6-ewoman

Πασπαλίστε με τριμμένο φουντούκι.
Μπορείτε να τα σερβίρετε με άγλυκη σαντιγί ή με δροσερό στραγγιστό γιαούρτι.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

mila7-ewoman

mila9-ewoman