Τρεις σειρές για να κολλήσετε το Πάσχα

Τρεις σειρές για να κολλήσετε το Πάσχα

Το Πάσχα είναι εδώ και στιγμές ξεκούρασης μας περιμένουν. Και τι καλύτερο από το να περάσουμε στιγμές με τους αγαπημένους μας και να ξεκινήσουμε και μια, δυο ίσως και τρεις νέες σειρές!

Εμείς σας σκεφτήκαμε και σας προτείνουμε τρεις σειρές για να κολλήσετε το Πάσχα...

  1. Fleabag (Amazon prime)

1

Η άκρως ρεαλιστική και πρωτότυπη μαύρη κωμωδία που θα σε αφήσει με ανάμικτα συναισθήματα (και πρησμένα μάτια). Μια σειρά της Phoebe Waller-Bridge που παρουσιάζει την ζωή μιας ασυνήθιστης γυναίκας με σοβαρά ψυχολογικά τραύματα και έναν ασυνήθιστο, αλλά και ταυτόχρονα κινηματογραφικά εντυπωσιακό, μηχανισμό αντιμετώπισης. Ο μηχανισμός αυτός δεν είναι άλλος από το συνεχές σπάσιμο του τέταρτου τοίχου ώστε η πρωταγωνίστρια να εκφράσει τις αφιλτράριστες σκέψεις της σε εμάς. Αυτή η τεχνική επαναλαμβάνεται συνεχώς σε όλη τη διάρκεια της σειράς σε σημείο που δεν χρειάζεται καν να μας μιλήσει. Πολλές φορές καταλαβαίνουμε τι σκέφτεται μόνο από το νεύμα που θα «μας κάνει» κοιτάζοντας την κάμερα. Πέρα από το σπάσιμο του τέταρτου τοίχου , τα πολλαπλά πλάνα που εναλλάσσονται συνεχώς ακόμα, και στις πιο απλές σκηνές με δυο άτομα, καθώς και τα γρήγορα κοψίματα εκφράζουν πλήρως τον ψυχολογικό κόσμο της πρωταγωνίστριας, κρατώντας μας μονίμως σε εγρήγορση. Είναι μια προσγειωμένη σειρά με άποψη και γυναικεία οπτική, έξυπνο σενάριο και άριστες ερμηνείες, που κάνεις δεν πρέπει να χάσει. Η σειρά είναι δυο σεζόν από έξι επεισόδια η κάθε μια και έχει ολοκληρωθεί ακριβώς στο σημείο που έπρεπε.

  1. Criminal: U.K. (Netflix)

3

Η ιδανική low budget σειρά για τους λάτρεις του σασπένς. Διαδραματίζεται ολόκληρη σε έναν όροφο στον οποίο γίνονται ανακρίσεις για όλων των ειδών εγκλήματα. Κάθε επεισόδιο εστιάζει και σε διαφορετική υπόθεση την οποία οι ντέντεκτιβ πλησιάζουν με διαφορετική τεχνική ώστε να μάθουν την αλήθεια που οι μάρτυρες ή οι ύποπτοι συχνά κρύβουν. Ακριβώς επειδή διαδραματίζεται σε τόσα λίγα δωμάτια η σειρά βασίζεται πολύ στο καλογραμμένο σενάριο και στις λεπτομερείς περιγραφές των εγκληματών που αναγκάζουν την φαντασία σου να δημιουργήσει τις πιο ανατριχιαστικές εικόνες. Οι έξυπνες υποθέσεις, τα plot twist, το αλάνθαστο casting και η αγχωτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί θα σε κάνουν να μην θες να σηκώσεις τα ματιά σου από την οθόνη. Επειδή η πιθανότητα πώρωσης είναι υψηλή και τα επεισόδια λίγα (13 για την ακρίβεια) είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω ότι υπάρχουν και τα:   Criminal: Spain, Criminal: Germany και Criminal: France. Όλα με διαφορετικές υποθέσεις αλλά με ίδια αισθητική και λογική.

  1. The good place (Netflix)

1

Για τους λάτρεις της φιλοσοφίας έχω να προτείνω την κωμωδία του Michael Schur με πρωταγωνίστρια την Eleanor (Kristen Bell), μια γυναίκα της διπλανής πόρτας όπου φτάνει στην μετά-θάνατον ζωή , και από κάποιο λάθος καταλήγει στον «παράδεισο» ενώ είναι εμφανές ότι δεν ανήκει εκεί. Οι κεντρικοί χαρακτήρες εξελίσσονται συνεχώς μέσα στις τέσσερεις σεζόν κατά την διάρκεια των οποίον έρχονται αντιμέτωποι με ακραίες καταστάσεις, δίνοντας μας με αυτό τον τρόπο μια ολοκληρωτική εικόνα του ποιόν τους. . Η σειρά πραγματεύεται με ευκολία αρκετά φιλοσοφικά ζητήματα χωρίς να σε κάνει να βαριέσαι και δίχως να χάνει ούτε ένα δευτερόλεπτο για να σε κάνει να γελάσεις.  Αξιοσημείωτη, επίσης είναι η αισθητική και η φαντασία που έχει μπει ώστε να δημιουργηθεί αυτό το μεταθανάτιο σύμπαν που λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες  και μοιάζει λες και έχει βγει από τα πιο τρέλα όνειρα παιδιών. Το μόνο σίγουρο για αυτή την σειρά είναι ότι θα σε κάνει να σκεφτείς πολλά πράγματα όσο προχωράει, και αν αυτό δεν φανεί από την αρχή δώσε της λίγο χρόνο δεν θα σε απογοητεύσει.