Η βιβλιοπρόταση του Ewoman: «Ο μέντορας» της Ειρήνης Βαρδάκη

Η βιβλιοπρόταση του Ewoman: «Ο μέντορας» της Ειρήνης Βαρδάκη

Η Ειρήνη Βαρδάκη ανήκει σε εκείνες τις νέες λογοτεχνικές φωνές που δεν σταματούν να εντυπωσιάζουν και να κερδίζουν το ελληνικό αναγνωστικό κοινό με κάθε συγγραφικό τους εγχείρημα. Το νέο της βιβλίο, με τίτλο Ο Μέντορας, με καλοδουλεμένη πλοκή, ιδιάζοντα τρόπο αφήγησης και κλιμακούμενο σασπένς, κυκλοφόρησε στις 17 Μαΐου.

Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι την κορυφή. Αρκεί να θυμάσαι ότι ανήκει πάντα σε έναν. Όταν ο Μέντορας ερωτεύεται τη μαθητευόμενή του, το όνειρο βγαίνει αληθινό. Ένας κερδίζει την κορυφή, ένας πρέπει να πέσει στον γκρεμό. Φήμες λένε… ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Ήταν ο μέντοράς της. Ήταν η μαθητευόμενή του.

VF

Ήταν μια συγκλονιστικά υπέροχη και αφανιστική αγάπη. Έγιναν το πρωτοσέλιδο και η πιο πολυσυζητημένη εξαφάνιση. Για να κατανοήσει κάποιος το έγκλημα της λίμνης, πρέπει πρώτα να σκύψει στον πυρήνα αυτής της ολέθριας σχέσης. Τα όσα ακολουθούν είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ένας βασανιστικός γρίφος. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτό είναι μονάχα η ευφυΐα, μέχρι να διαπιστώσεις ότι αντίπαλός σου δεν ήταν άλλος από την ίδια την αλήθεια.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

vv

Η Ειρήνη Βαρδάκη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τον κλασικό χορό και τον αθλητισμό. Εργάζεται στον χώρο της υγείας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την εγκληματολογία. Στα μυθιστορήματά της το έγκλημα έρχεται σε ένα ιδιάζον γκρο πλαν, με το ψυχολογικό θρίλερ να αποκαλύπτει διαρκώς νέες, διαφορετικές πτυχές του.

Ο Μέντορας είναι το πέμπτο της μυθιστόρημα, το πρώτο που εκδίδεται από τις εκδόσεις Μίνωας. Έχουν προηγηθεί τα: Κρυσταλλία (εκδ. Bell, 2017), Το Ρ της ερωμένης (εκδ. Βell, 2018), Ανάρμοστον εστί (εκδ. Bell, 2019) Τσιχλόφουσκα (εκδ. Bell, 2020).