Μαργαρίτα, είμαστε περήφανοι για σένα!

Μαργαρίτα, είμαστε περήφανοι για σένα!(pinterest)

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη κέρδισε από νωρίς τη συμπάθειά μας, όχι μόνο για τις μαγειρικές της ικανότητες, αλλά και για τη σεμνότητα και την καλοσύνη της. 

Η πρώτη πλέον Ελληνίδα Master Chef, από τη Σκάλα Καλλονής της Λέσβου, μας έδωσε μαθήματα ζωής κι αυτό είναι το πιο σημαντικό τρόπαιό της, για το οποίο αξίζει να είμαστε περήφανοι. 

Μέσα στο συρφετό των ριάλιτι που χλευάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με ψέματα, με άναρθρες κραυγές και πουλημένη τρέλα, το γλυκό πρόσωπο της Μαργαρίτας άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία τους. Μας έμαθε τι σημαίνει ήθος και αξιοπρέπεια

Ένα απλό κορίτσι, που χαρακτηρίστηκε από τους κριτές ως χαρισματική στον τρόπο που συνδύαζε τις γεύσεις, κατάφερε να σταθεί όρθια μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Ήρεμη, χωρίς φραστικές υπερβολές και χωρίς μικρότητα στα λόγια της, πορεύτηκε στους μήνες του διαγωνισμού με έναν τρόπο που μας ξάφνιασε και μας αιφνιδίασε ευχάριστα. 

Φάνηκε να διαθέτει μια αφέλεια και μια αθωότητα στον τρόπο που αντιμετώπιζε τις προκλήσεις του ανταγωνισμού, η οποία, όμως, δεν την άγγιξε. Δεν παρασύρθηκε από παιχνίδια στρατηγικής, αλλά πάτησε γερά στα πόδια της και επέλεξε συνειδητά να παραμείνει μακριά από την τοξικότητα, από ίντριγκες και γλοιώδεις συμπεριφορές, που χαρακτήριζαν άλλους συμπαίκτες της.  

Φυσικά και την προκάλεσαν και τη στενοχώρησαν. Μέσα στην απλότητα των λόγων της, όμως, δεν έβρισκες μνησικακία ή θυμό, αλλά ένα σοφό απόσταγμα ζωής. Μας κοιτούσε ήρεμη στην κάμερα για να μας θυμίσει πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτήν την αλήθεια, όταν δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Μας μίλησε για τους κύκλους της ζωής, αναφερόμενη σε ενδεχόμενη αποχώρησή της και μας θύμισε πως όταν ένας κύκλος κλείνει, αυτό σημαίνει πως ανοίγει ένας καινούριος. Κανείς δεν ξέρει, μπορεί να είναι και καλύτερος, αφού όλα για κάποιον λόγο γίνονται. Τα λόγια της καταλάγιαζαν και γαλήνευαν τις ταραγμένες ανθρώπινες ψυχές.

Η νεαρή κοπέλα, που δούλευε μια ζωή για ένα πενιχρό μεροκάματο, έγινε πρότυπο για τα παιδιά μας. Απέδειξε πως μπορείς να κατακτήσεις τα όνειρα σου χωρίς να ξεπουλήσεις τις αρχές σου και χωρίς να στραφείς με κακόβουλα σχόλια κατά του αντιπάλου σου για να κερδίσεις στα σημεία. Μας έμαθε πως η φιλία, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός είναι πιο σημαντικά από κάθε τρόπαιο και πως αυτά αξίζουν.

Η Μαργαρίτα μόλις άνοιξε έναν καινούριο κύκλο στη ζωή της. Είναι σχεδόν βέβαιο πως όποια κι αν είναι η επαγγελματική της εξέλιξη, εκείνη θα είναι πάντα μία Σεφ που θα στηρίζει τους συνεργάτες της και θα στέκεται στο πλευρό τους με σεβασμό και με καλοσύνη.

Σ’ ευχαριστούμε Μαργαρίτα! Είμαστε περήφανοι για σένα!