Η μαγεία των Road Trips

Η μαγεία των Road Trips(pexels)

Η ζωή μας είναι γεμάτη με αποδράσεις, ταξίδια. Ταξίδια που σχεδιάζουμε, ταξίδια που έρχονται απρόβλεπτα κι άλλα που δεν θέλουμε να φτάσουν ποτέ στη λήξη τους. Πάντα σκεφτόμαστε τον προορισμό και τις εμπειρίες που αυτός θα μας χαρίσει. Αναμνήσεις, όμως, εξίσου ενδιαφέρουσες και έντονες, μπορούμε να φυλάξουμε και από μία διαδρομή. 

Το συρτάρι των αναμνήσεών μας γεμίζει από ατελείωτες ουρές σε ένα πλοίο ή από βιασύνη έξω από κάποιο αεροδρόμιο, γλυκές αναμονές. Σπανιότερα, όμως, κρατάμε φυλαγμένες πολύωρες διαδρομές με αυτοκίνητα. Τα “road trips” έχουν μία διαφορετική μαγεία. Μας γεμίζουν με μια αίσθηση ελευθερίας και ευελιξίας. Το πρόγραμμα δημιουργείται από εμάς, συχνά δεν χρειάζεται καν προγραμματισμός. 

Είναι ασύγκριτη η αίσθηση να μπαίνεις πριν ανατείλει ο ήλιος στο αυτοκίνητο, να προμηθεύεσαι τον αγαπημένο σου καφέ, αφήνεις τον αέρα που μπαίνει από τα παράθυρα να ανακατέψει τα μαλλιά σου και  να ξεκινάς για ένα ταξίδι που ξέρεις πως πάντα θα σε αλλάξει, έστω και λίγο.

Όλες οι επιλογές γίνονται από εσένα και είναι στη διάθεσή σου. Μπορείς να τραγουδήσεις δυνατά το αγαπημένο σου τραγούδι ξανά και ξανά, να σταματήσεις για να εξερευνήσεις το πιο άγνωστο χωριό που σε μάγεψε το όνομά του, να κάνεις μπάνιο σε μία παραλία που δεν υπάρχει σε κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό.. κι όμως ξεπετάχτηκε μπροστά σου και μπορείς να τις διαθέσεις όσο χρόνο επιλέξεις.

Όπου κι αν πάμε δίνουμε πάντοτε σημασία στο ποιος μας συνοδεύει. Στα road trips μπορείς να χαθείς στις σκέψεις σου κοιτώντας όμορφα τοπία, φύση και μνημεία, αλλά μπορείς να χαθείς και σε δυο μάτια, αυτά του συνταξιδιώτη σου. Επιλέγοντας με φίλους ή σχέση ένα τέτοιο είδος ταξιδιού πρέπει να ξέρεις πως μαζί τους μπορείς να περνάς καλά πάντοτε. 

Οι ώρες στο αυτοκίνητο είναι πολλές και αυτό δημιουργεί τις ιδανικότερες συνθήκες για να γνωρίσεις ακόμα καλύτερα τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σου. Να τον αφήσεις να σου ανοιχτεί, να τον κάνεις να γελάσει, ακόμα και να μαλώσετε για τις μουσικές επιλογές που θα σας συντροφεύουν στο ταξίδι σας.

Οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις είναι αυτές που μας δένουν με τα μέρη και τους ανθρώπους μας. Δε χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από ένα αυτοκίνητο.