Καβάλα: Μια διαφορετική ματιά στην αρχόντισσα της Μακεδονίας

Καβάλα: Μια διαφορετική ματιά στην αρχόντισσα της Μακεδονίας

Συγγραφείς και περιηγητές μαγεμένοι από το φυσικό κάλλος της, της απέδωσαν τα δέοντα χαρακτηρίζοντάς την ως το μικρό «Μόντε Κάρλο» καθόλου άδικα. Καβάλα, η Αρχόντισσα της Μακεδονίας . Μια πόλη μαγική.
 

Ένα αμφιθέατρο γεμάτο ζωντάνια το «Μόντε Κάρλο» της Ανατολής, αναδύεται μέσα από την θάλασσα και υψώνεται αμφιθεατρικά γύρω της.

kavala2-ewoman

Μια «μάγισσα» που στα καθρεφτίσματά της αποτυπώνεται η απίστευτη ομορφιά της. Πόλη πεντάμορφη που γοητεύει κάθε επισκέπτη και περιηγητή. Το φυσικό κάλλος της περιοχής είναι ένα ακόμα στοιχείο της σαγήνης, γιατί διαθέτει καταπράσινα δάση και υπέροχα ορεινά τοπία, αλλά και καταγάλανες θάλασσες με πανέμορφες παραλίες και μικρά ξερονήσια, που έλκουν σαν μαγνήτες.

kavala3-ewoman

Η Καβάλα είναι ιδανικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου, όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει βόλτα και καφέ στο γραφικό ιστορικό της κέντρο, φαγητό σ’ ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι και τσίπουρο με μεζεδάκι σ’ ένα από τα διάσπαρτα μαγαζάκια μέσα στα στενά της.

kavala4-ewoman

Στην κορυφή της παλιάς πόλης δεσπόζει το οθωμανικό Φρούριο, απ’ όπου η θέα είναι μαγευτική.

Μια καλή ευκαιρία να απολαύσει ολόκληρη την πόλη «στο πιάτο» από τις επάλξεις του κάστρου.

kavala7-ewoman

Ενώ ο πλούσιος θαλάσσιος κόσμος της, οι κρυστάλλινες πηγές της και τα απέραντα δάση της δεν θα απογοητεύσουν τους φυσιολάτρες που θα τα «περπατήσουν».

kavala12-ewoman

kavala10-ewoman

kavala8-ewoman

kavala9-ewoman

kavala11-ewoman

Σας παρουσιάζω τις ομορφιές της Καβάλας όπως τις φυλάκισε με την καλλιτεχνική «ματιά» της στο φακό της η Κική Φωτιάδου, την οποία κι ευχαριστώ που οι φωτογραφίες της «ντύνουν» το αφιέρωμά μου στην πανέμορφη πόλη τόσο ξεχωριστά!