Η βιβλιοπρόταση του Ewoman: «Την πρώτη φορά που ταξίδεψα», της Έλενας Σαλιγκάρα

Η βιβλιοπρόταση του Ewoman: «Την πρώτη φορά που ταξίδεψα», της Έλενας Σαλιγκάρα

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Νίκας το νέο μυθιστόρημα της Έλενας Σαλιγκάρα με τίτλο: Την πρώτη φορά που ταξίδεψα.

Στη δεύτερη συγγραφική της προσπάθεια, η Έλενα Σαλιγκάρα, με γραφή ώριμη και ρεαλιστική δίνει στο κοινό μια ασυνήθιστη ιστορία που συγκινεί.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Δέσποινα ταξιδεύει μόνη στη Σητεία της Κρήτης, αφήνοντας για λίγο πίσω την οικογένειά της. Εκεί, θα παρασυρθεί από τις ομορφιές του τόπου, θα μπλεχτεί σε μια ερωτική ιστορία, θα θυμηθεί πώς είναι να ζει κανείς ανέμελα.

ΜΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μια γυναίκα μόνη.
Ένας έρωτας που μοιάζει μάταιος.
 Ένα καθήκον που ξοδεύει μια ζωή γεμάτη όνειρα.
Και στο φόντο η Κρήτη να γίνεται προορισμός ζωής.

«Κοιμήθηκα μετά από τον Θάνο, επίτηδες για να δω πώς κοιμάται, να κρατήσω κι αυτόν τον τρόπο και να τον κάνω δικό μου όταν πλέον θα κοιμόμουν και πάλι μόνη μου. Γυρισμένος πλάγια, προς το μέρος μου, έδειχνε γαλήνιος, με χείλη ξεσφιγμένα και μισάνοιχτα, φιλημένα αμέτρητες φορές, χορτάτα. Έκλεισα κι εγώ τα μάτια μου στο μισοσκόταδο, με την εικόνα του στο μυαλό μου λες και δεν ήμουν εκεί, λες και έκανα πρόβα για τις θλιβερές νύχτες που με περίμεναν».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

1

Η Έλενα Σαλιγκάρα αγαπά να δημιουργεί μικρόκοσμους με λέξεις. Κείμενά της δημοσιεύονται σε διάφορες ιστοσελίδες ενώ κάποια από αυτά έχουν συμμετάσχει σε συλλογικά έργα ή διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο "Πέρα από τη γέφυρα" εκδόθηκε το 2016.