Η βιβλιοπρόταση του Αγ. Βαλεντίνου: «Το Μουσείο των Ραγισμένων Σχέσεων»

Η βιβλιοπρόταση του Αγίου Βαλεντίνου: «Το Μουσείο των Ραγισμένων Σχέσεων» της Ιωάννας Γκανέτσα

Τι κρατά κανείς ως ανάμνηση μετά από έναν μεγάλο έρωτα; Πώς προσδιορίζεται ένα τέτοιο αίσθημα μέσα στον χρόνο; Ένα βιβλίο που παρουσιάζει μια ιστορία αγάπης μέσα σε ένα χώρο αληθινό αλλά και φανταστικό ταυτόχρονα. 

Το “Museum of Broken Relationships” στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας οδηγεί τον επισκέπτη σε ένα συναισθηματικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Είναι ο τόπος όπου ζουν οι αναμνήσεις, ο χώρος όπου φυλάσσονται οι πολύτιμες στιγμές, το παράθυρο στην ψυχή εκείνων που ερωτεύτηκαν, αγάπησαν, πόνεσαν και προχώρησαν παρακάτω, χωρίς να ξεχνούν όσα έζησαν. Είναι ένα μουσείο για σένα, για εμάς, για τον τρόπο που κερδίζουμε και χάνουμε στον έρωτα, για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις νίκες και τις ήττες μας στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο Στέφανος μια ζωή έφευγε πριν πληγωθεί. Πού πηγαίνουν, άραγε, οι έρωτες όταν παλιώνουν, όταν τελειώνουν, όταν πεθαίνουν; Υπάρχει κάποια γωνιά που μπορούν να αφεθούν στη λήθη; Γιατί κάθε κεφάλαιο στον έρωτα που κλείνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αφήνει και τα χνάρια του, υλικά και άυλα. Κι αυτά είναι τόσα, που αρκούν να γεμίσουν ένα μουσείο, το Μουσείο των Ραγισμένων Σχέσεων…

Οι Εκδόσεις ΝΙΚΑΣ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη και τον έρωτα προτείνουν σε όσους είναι ερωτευμένοι ή θέλουν να ζήσουν τον έρωτα να ταξιδέψουν στις σελίδες του βιβλίου της Ιωάννας Γκανέτσα. 

Το Μουσείο των ραγισμένων σχέσεων είναι έτοιμο να φιλοξενήσει άυλα συναισθήματα και υλικές αναμνήσεις. Πόσο δυνατή μπορεί να είναι η ανάμνηση του έρωτα που θα αντέξει στον χρόνο; 

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

3

Η Ιωάννα αστυνοµικός στο επάγγελμα, δημοσιεύει από το 2012 λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα και άρθρα της στο διαδίκτυο. Είναι ιδρυτικό µέλος της ∆ράσης Αστυνοµικών για τα Ανθρώπινα ∆ικαιώµατα. Το πρώτο της βιβλίο, "Ο έρωτας δε θέλει τίτλο" κυκλοφόρησε το 2014. Από τις Εκδόσεις Νίκας κυκλοφορεί, επίσης, "Το άνθος της ζωής".