Πώς να πετύχετε το τέλειο ξανθό

Πώς να πετύχετε το τέλειο ξανθό

Από τη Marilyn Monroe και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, μέχρι την Ελένη Μενεγάκη και τη Reese Witherspoon, το ξανθό είναι ένα χρώμα που αγαπούν όλες οι γυναίκες (και άντρες), σε όλο τον κόσμο και αποτελεί μια διαχρονικά στιλάτη επιλογή.

Το ξανθό χρώμα φωτίζει και τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, δημιουργεί μία αντίθεση με τα ρούχα που φοράμε και προσθέτει μια ασύγκριτη φινέτσα σε κάθε γυναίκα.

Όμως, το ξανθό χρώμα, παρότι αγαπητό, είναι μια περίπλοκη υπόθεση, αφού περιλαμβάνει μεθόδους όπως το «ξάνοιγμα» (συνήθως με ντεκαπάζ) που ταλαιπωρούν την τρίχα. Γι΄ αυτό το ξανθό μαλλί, χρειάζεται μεγάλη φροντίδα για να διατηρηθεί υγιές και να μην έχει αλλοιώσεις στο χρώμα που οδηγούν στο αντιαισθητικό κίτρινο.

Προετοιμάστε τα μαλλιά σας

Για να πετύχετε το τέλειο ξανθό χρειάζεται μεγάλη φροντίδα και συντήρηση, ενώ χρειάζεται και συχνή ανανέωση. Μπορεί να θέλετε να το κάνετε αυτό, όμως τα μαλλιά σας είναι έτοιμα για κάτι τέτοιο; Το ντεκαπάζ (που ξανοίγει το μαλλί) ή άλλοι τρόποι εφαρμογής του ξανθού ταλαιπωρούν την τρίχα και απαιτούν τακτική φροντίδα, κάτι που η τρίχα σας μπορεί να μην αντέξει. Βεβαιωθείτε πως τα μαλλιά σας είναι έτοιμα για μια τόσο μεγάλο αλλαγή και αν το κρίνετε απαραίτητο κόψτε τα λίγο για να τους χαρίσετε δύναμη.

Δείξτε εμπιστοσύνη στον κομμωτή σας
Ένα πολύ σημαντικό βήμα είναι να έχετε εμπιστοσύνη στον κομμωτή σας. Αρχικά, πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν ειδικοί σε θέματα βαφής μαλλιών (colorists) και θα σας προτείναμε να επιλέξετε έναν τέτοιο κομμωτή, ώστε να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Κατόπιν, θα πρέπει να κουβεντιάσετε με τον κομμωτή σας και να βρείτε τι απόχρωση θέλετε, πώς θα την πετύχετε και πόσες επισκέψεις μπορεί να πάρει αυτό. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αφεθείτε στα χέρια του καθώς η αλλαγή σε ξανθό δεν είναι εύκολη απόφαση!

Βρείτε την ιδανική απόχρωση
 

Το ξανθό έχει πολλές αποχρώσεις και υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να το φέρετε στα μαλλιά σας, όπως το ξάνοιγμα, το balayage, οι ανταύγειες  ή το ρεφλέ. Κάντε μια βόλτα στα social media, ανοίξτε περιοδικά ή την τηλεόραση και ανακαλύψτε πηγές έμπνευσης. Ρωτήστε τον κομμωτή σας να σας πει τη δική του γνώμη και να σας προτείνει αποχρώσεις που θα ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου και στο γενικό στιλ σας.

Υπομονή
 

Αφού βρείτε τη σωστή απόχρωση θα πρέπει να προετοιμαστείτε για τη διαδικασία. Επειδή υπάρχουν πολλές αποχρώσεις  του ξανθού, θα πρέπει να εξετάσετε με ποια μέθοδο θα την πετύχετε και να γνωρίζετε από πριν πως ίσως δεν πετύχει με την πρώτη φορά. Γι’ αυτό θα πρέπει να εξοπλιστείτε με υπομονή αφού το ξανθό χρώμα απαιτεί συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, είτε για να το πετύχουμε, είτε για να το συντηρήσουμε και κατόπιν καθημερινή φροντίδα με τους κατάλληλους συμμάχους που τους αναλύουμε παρακάτω.

Φροντίδα & Συντήρηση
 

Το ξανθό μαλλί, έχει πολλή ανάγκη από φροντίδα και περιποίηση. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα , όπως σαμπουάν, conditioner, μάσκες και έλαια μαλλιών που θα θωρακίσουν την απόχρωση,  θα διατηρήσουν ενυδατωμένα και λαμπερά τα μαλλιά σας και θα διατηρήσουν το χρώμα αναλλοίωτο μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο. Επίσης, θα πρέπει να μην αμελείτε τα ραντεβού με τον κομμωτή ώστε να είστε σίγουρες πως τα μαλλιά θα είναι δυνατά και υγιή και η απόχρωση ακριβώς όπως την θέλετε!