Η συνταγή της ημέρας: Σως αβοκάντο για όσους αγαπούν τον εαυτό τους

Η συνταγή της ημέρας: Σως αβοκάντο για όσους αγαπούν τον εαυτό τους

Γιατί σως από αβοκάντο; Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με μονοακόρεστα λιπαρά που είναι υγιεινό είδος λίπους για την καρδιά. Μειώνουν την κακή χοληστερόλη και βοηθάνε το σώμα να κάψει περισσότερο λίπος. Τα αβοκάντο είναι επίσης τέλειο υποκατάστατο για σάλτσες/ντιπ που συνήθως δεν παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε την σως. Βασικά στη σως από αβοκάντο βάζει κανείς τα συστατικά που του αρέσουν περισσότερο ή αυτά που έχει στο ψυγείο του. Πάντως η φαντασία και η έμπνευση της στιγμής μπορούν άνετα να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του ουρανίσκου σας.

Για τη σως της φωτογραφίας θα χρειαστείτε δύο αβοκάντο. Να είναι μαλακά. Θα τα κόψετε περιμετρικά μέχρι το κουκούτσι. Το αβοκάντο θα μοιραστεί στα δύο. Στο ένα μέρος είναι το κουκούτσι. Το αφαιρούμε και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα από μέσα. Το ίδιο κάνουμε και στα άλλα μέρη του αβοκάντο.

Για τα υπόλοιπα υλικά χρειάζεται φαντασία.

Εμείς βάλαμε στο μπλέντερ:
-1 καρότο
-1/4 πράσινη πιπεριά(μπορεί να θέλετε και άλλο χρώμα)
-1/4 αγγούρι
-1 κρεμμύδι
-1 με 2 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα τα γούστα σας)
- και λίγο ξύδι (αν θέλετε. Η ποσότητα εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)

Τα χτυπάμε να γίνουν μια μάζα και ρίχνουμε τα αβοκάντο. Μόλις ενωθούν η σως είναι έτοιμη.

Οι τρόποι σερβιρίσματος είναι πολλοί. Εμείς επιλέξαμε αυτόν της φωτογραφίας. Βάζουμε τη σως πάνω σε κρακεράκια. Για γαρνιτούρα βάλαμε ωμό μπρόκολο,λεπτές φέτες λεμονιού και ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Και οι τρεις συνδυασμοί με την σως αβοκάντο ταιριάζουν απόλυτα. Υγιεινά και γευστικά λοιπόν. Μην ξεχνάτε. Με φαντασία,έμπνευση και ότι υλικά έχετε στο ψυγείο φτιάχνετε υπέροχες σως αβοκάντο. Έτσι ακριβώς δημιουργήθηκε και αυτή.

Δοκιμάστε την. Θα ενθουσιαστείτε!Κ

αλή επιτυχία.

Συμβουλή:Ότι κάνετε να το κάνετε με αγάπη και με στόχο την υγεία σας! Και η υγεία είναι μια μορφή αγάπης.