Ελένη Γκίκα: Η κούκλα που ονειρεύτηκε την Έλενα.

Κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Mamaya, το νέο παραμύθι της Ελένης Γκίκα (Πηγή Mamaya)

Ζεστό, από το τυπογραφείο ακόμη, μας έφτασε το νέο παραμύθι της Ελένης Γκίκα: "Η κούκλα που ονειρεύτηκε την Έλενα". Η πολυγραφότατη συγγραφέας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Mamaya, δείχνει για άλλη μια φορά την αγάπη της στα παιδιά, μέσα από ένα παραμύθι γεμάτο ευαισθησία και μαγεία. Ας είναι καλοτάξιδο.

Από το οπισθόφυλλο του παραμυθιού:

Όλα τα θαυµαστά συµβαίνουν τα κυριακάτικα µεσηµέρια, το έχετε προσέξει; Ζωντανεύουν τα παραµύθια, συναντάµε καλές µάγισσες και οι κούκλες έρχονται να µας βρουν. Έτσι συνέβη και µε την Έλενα. Δυο κούκλες την ονειρεύτηκαν και ταξίδεψαν σε χώρες και θάλασσες για να τη συναντήσουν σαν... παιχνίδια της -έτσι δε συνηθίζουν να λένε οι µεγάλοι;- πολλά χρόνια µετά. Επειδή τις κούκλες µας και τα παιχνίδια µας δεν είµαστε εµείς οι µόνοι που τα επιλέγουµε, µας έχουν ονειρευτεί κι επιλέξει ήδη αυτά, και συναντιόµαστε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα για να κάνουν τη µοναξιά και την απουσία παρουσία και συντροφιά.
Ένα ατµοσφαιρικό και µυστηριώδες παραµύθι για κάθε κούκλα και κάθε παιχνίδι που έρχεται ειδικά για εµάς από µακριά.
Μας ονειρεύεται πρώτα, και µετά έρχεται και µας συναντά.
Μια ιστορία για τη µαγεία των παραµυθιών και για τη φιλία, για την ιδιαίτερη σχέση των παιδιών µε τα παιχνίδια τους, για τη ζωή και την ψυχή των παιχνιδιών που έχουµε κι αγαπάµε από παιδιά.

gk1

Η Ελένη Γκίκα αυτοπαρουσιάζεται...

Γεννήθηκα στο Κορωπί, σ’ ένα σπίτι στην εξοχή, αλλά τα πρώτα χρόνια έβλεπα τον κόσµο µέσα από το παράθυρο και στη συνέχεια µέσα από τα βιβλία. Οι κούκλες µου είχαν ονοµατεπώνυµο και διέθεταν φωνή. Οι τσαγιέρες µου έκαναν µαγικό τσάι σαν το τζίνι του παραµυθιού, τα παραµύθια ήταν ολόκληροι κόσµοι, οι ήρωές τους στο νησί του Παντός, φίλοι µου αληθινοί. Μεγαλώνοντας σπούδασα ό,τι έχει σχέση µε βιβλία και παιδιά. Τα πρώτα χρόνια για τα βιβλία έκανα πολλά: δηµοσιογράφος και κριτικός σε εφηµερίδες (Έθνος) και περιοδικά (Εικόνες), συνδηµιουργός στο διαδικτυακό περιοδικό fractal, επιµελήτρια σε βιβλία και σειρές, συµµετείχα σε εκδόσεις και έγραψα µυθιστορήµατα, διηγήµατα, ποιήµατα, µέχρι που γνώρισα τη Νεφέλη και άρχισα επιτέλους να γράφω για παιδιά. Από τότε εκδόθηκαν Το κοριτσάκι που πίστευε στα θαύµατα, Η Νεφέλη στο Νησί του Παντός, Το µυστικό της Μαγικής Τσαγιέρας, Η ζωγραφιά που ταξιδεύει, Οι µουσικές της Αρασέλης, και τώρα από τις Εκδόσεις Mamaya Η κούκλα που ονειρεύτηκε την Έλενα. Έτσι, οι κούκλες που µε µεγάλωσαν κι είχαν όλες τόπο καταγωγής και ονοµατεπώνυµο µπορούν πια να συναντήσουν µαζί µε την Έλενα και όλα τα παιδιά.

ΓΚ1