Η βιβλιοπρόταση του ewoman: «Τελική Αναμέτρηση» του Lee Child

Lee Child: Τελική Αναμέτρηση

Ήξερα τον Jack Reacher σαν ήρωα κάποιων ταινιών, δεν ήξερα ότι ο δημιουργός του ήταν ο βρετανός συγγραφέας αστυνομικών περιπετειών Lee Child, ώσπου «έπεσε» στα χέρια μου το βιβλίο του «Τελική αναμέτρηση».

Μια ακόμα περιπέτεια του αγαπημένου ήρωα κρατάω στα χέρια μου και «ρουφάω» τη μια σελίδα μετά την άλλη, περιμένοντας με αγωνία να δω τι θα γίνει παρακάτω. Ο Child είναι εξαιρετικός στο να σε κρατάει σε αγωνία δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για αιφνίδιες ανατροπές.

Η υπόθεση πάει κάπως έτσι: Ο Jack Reacher βαδίζει σε έναν δρόμο του Σικάγο, όταν συναντά μια νεαρή γυναίκα που κουτσαίνει και προσπαθεί να πιάσει το πεσμένο δεκανίκι της. Σπεύδει να τη βοηθήσει, και καθώς γυρίζουν να φύγουν βλέπουν δυο όπλα να τους σημαδεύουν και να τους οδηγούν σε ένα φορτηγάκι όπου, τα επόμενα λεπτά, βρίσκονται δεμένοι. Εκείνη πράκτορας του FBI, εκείνος πολυμήχανος. Ώρες μετά φτάνουν στον προορισμό τους, που απ’ο,τι φαίνεται είναι αρκετά απομακρυσμένος, και ανακαλύπτουν σιγά σιγά ότι έχουν πέσει στα χέρια ενός πολύ επικίνδυνου εγκληματία που απειλεί τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Αυτό που μένει είναι να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον.

Θα τα καταφέρουν;

Lee Child: Τελική Αναμέτρηση