Μαθήματα ζωής από έναν παππού ετών 32!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (Πηγή Pixabay)

Μια αληθινή ιστορία του ewoman.gr με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Πρόκειται για το μάθημα ζωής ενός παππού ετών 32!

 

Κάποτε συνάντησα κάποιον κύριο που μου έδωσε ένα εκπληκτικό μάθημα.

Δάσκαλος υπήρξε στη ζωή του, -μουσικοδιδάσκαλος για την ακρίβεια- με μια πολύ αξιόλογη καριέρα., παρακαταθήκη για τους νέους μα κυρίως η "στάση ζωής του" είναι το πιο σοφό δίδαγμα για όλους μας.
Τον άκουγα να μιλάει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το πέρασμα του χρόνου μ' ανοιχτό το στόμα πραγματικά.

Δεν έχω ακούσει πιο θετική προσέγγιση της ζωής στην «τρίτη ηλικία»  στην οποία ανήκει κι ο ίδιος -τυπικά μόνο, αφού ουσιαστικά είναι  32!-...και τόσο φαίνεται!!!
Τελικά ισχύει...!!!
Eίσαι  «όσο αισθάνεσαι»,  «όσο νιώθεις»,  «όσο δείχνεις»,  «όσο σε κάνουν» .

Κι ο ίδιος κάνοντας «βίωμα» και «τρόπο ζωής»  τη συμβουλή που του έδωσε ο δάσκαλός του κάποιος κύριος Τάδε!, - τη μέρα που στα 16 του χρόνια του έδωσε το Πτυχίο στη μουσική-, έμεινε για πάντα 32!
Στην καρδιά! Στην ψυχή! Στη διάθεση!

Ο κύριος Τάδε, λοιπόν  συμβούλεψε πριν από πολλά χρόνια -τόσα που δε μου φανέρωσε ΦΥΣΙΚΑ!- το  έφηβο  παληκαράκι που είχε μπροστά του να μη λέει  ΠΟΤΕ την ηλικία του, και σε καμιά περίπτωση όσο χρονών κι αν φτάσει,  να μη νιώσει  ΠΟΤΕ μεγαλύτερος  από...32!!!

Μάλιστα τον προέτρεψε εκείνη την ίδια μέρα να γράψει  σ' ενα σημείο του σπιτιού του απ' όπου θα περνούσε  καθημερινά τον αριθμό 32.
Ο εν λόγω κύριος, όχι μόνο τον άκουσε και το έκανε, αλλά έζησε όλη του τη ζωή τηρώντας τη συμβουλή του «κατά γράμμα».

«Ετών 32!», λοιπόν μου δήλωσε πως είναι...ή «όσο φαίνεται», ή «όσο τον κάνω», κι όπως καταλαβαίνετε δεν έμαθα ποτέ την πραγματική του «βιολογική ηλικία».

Και μα τω θεώ, ακούγοντάς τον να μιλάει με τέτοια αισιοδοξία και θετικότητα, βλέποντας τη σπιρτάδα στο βλέμμα του, τη ζωντάνια στις κινήσεις του, και τη διάθεσή του για ζωή... ετών 32 «τον έκανα».
Τον ευχαριστώ πολύ γι' αυτό το διδακτικό μάθημα που πήρα, κι εύχομαι να είναι πάντα καλά και να διατηρήσει τη «σπιρτάδα και τη φρεσκάδα των 32» για πολλά πολλά χρόνια ακόμη.

Για σκεφτείτε το!

Πρέπει να είναι πολύ ωραία –τελικά-  να είσαι 32 για πάντα!