Ζήσε οικολογικά και κάνε καλό και στο σώμα σου

Ζήσε οικολογικά και κάνε καλό και στο σώμα σου(πηγή pixabay)

Στο ewoman αγαπούμε την οικολογία και σας το έχουμε δείξει με κάθε μας επιλογή στα άρθρα μας. Ζώντας οικολογικά μια γυναίκα, γενικότερα ένας άνθρωπος, δεν κάνε καλό μόνο στην φύση αλλά και στο σώμα του. Παρακάτω σας έχουμε κάποιες καθημερινές μας συνήθειες που βοηθούν και δεν το ξέρουμε.

Το σώμα σου όταν ζεις οικολογικά
Κάνε χλιαρό (όχι καυτό) ντους

Το καλό που κάνεις στη φύση
Καταναλώνεις πολλή ενέργεια για να παράξεις καυτά νερό, που τελικά καταλήγει στην απολέπιση. Έπειτα πρέπει να περάσει από βιολογικό καθαρισμό δηλαδή περισσότερη ενέργεια, για να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί.

Καλό για σένα
Ένα χλιαρό ντους προστατεύει τις φυσικές άμυνες του δέρματός σου απέναντι στην ξηρότητα και τους ερεθισμούς. Το καυτό νερό αντίθετα, μπορεί να επιδεινώσει και τα δύο προβλήματα.
Προτίμησε απλό σαπούνι και καλό τρίψιμο

Καλό για τη φύση
Τα αντιβακτηριακά σαπούνια εισάγουν στον υδροφόρο ορίζοντα απορρυθμιστές ορμονών όπως η τρικλοζάνη που δηλητηριάζουν την θαλάσσια ζωή

Καλό για σένα
Τα αντιβακτηριακά προϊόντα δεν σκοτώνουν μόνο τα επικίνδυνα μικρόβια αλλά και τα καλά βακτήρια που αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού σου κάνοντας σε εντέλει πιο επιρρεπή στις ασθένειες.
Ξέχνα το στεγνό καθάρισμα

Καλό για τη φύση
Το στεγνό καθάρισμα είναι ευφημισμός. Τα ρούχα εμβαπτίζονται σε διαλύματα τα οποία αργότερα κυλούν από τους υπονόμους στο έδαφος όπου μολύνουν τα αποθέματα νερού των άγριων ζώων.

Καλό για σένα 
Στην ίδια τιμή μπορείς να βρεις υγρό καθάρισμα σε μέρη που προσφέρουν οικολογικές υπηρεσίες. Τα ρούχα που απαιτούν καθαριστήριο θα είναι ασφαλή και θα καθαριστούν με νερό και βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά αποφεύγοντας έτσι εκείνη την μυρωδιά χημικών που σου προκαλεί πονοκέφαλο.