Ένας καλός ύπνος ωφελεί την προσωπικότητά σου.

Μην κάνεις εκπτώσεις στον ύπνο σου. Σε ωφελεί! (Πηγή Pixabay)

Είναι πολλές οι φορές που νιώθεις το σώμα σου βαρύ. Να μη σε κρατάνε τα πόδια σου, βρε παιδί μου και να αδημονείς να πέσεις στο κρεβάτι. Ακόμη κι αν μόλις έχεις πιει τον καφέ σου, επιμένεις πως το μυαλό σου δεν έχει καταφέρει ακόμη να λειτουργήσει. Δε φταίει η κούραση από τη δουλειά και ούτε οι ώρες που κοιμήθηκες. Θα σκεφτείς αμέσως πως ο οργανισμός σου χρειάζεται περισσότερες ώρες μα θα σου πω ότι κάνεις λάθος.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως ο εγκέφαλός μας δίνει εντολή στα μάτια μας να ανοίξουν μόλις χορτάσει ύπνο. Βέβαια, αυτοί τα λένε λίγο πιο επιστημονικά αλλά το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι αυτό. Στη συνέχεια, από ότι κατάλαβα κι εγώ, μέσα από διάφορες άλλες έρευνες, βγήκε το συμπέρασμα πως ο άνθρωπος που νυστάζει, ενώ έχει κοιμηθεί πάνω από το απαραίτητο οχτάωρο, κάνει απλώς κακό ύπνο.

Και εδώ, αφήνουμε τους ερευνητές και τους ειδικούς στην άκρη, και αναλαμβάνω εγώ! Θεωρήστε με ειδική στον ύπνο, δε θα το αμφισβητήσει κανείς.

Δε χρειάζονται πολλά για να τα καταφέρεις. Πάμε να σου πω μερικά εύκολα tips.

  1. Βασικό κομμάτι του ύπνου, είναι το κρεβάτι. Τόσο ως προς το στρώμα αλλά και σαν κατασκευή. Όπως διαλέγεις τα παπούτσια που θα φοράτε όλη μέρα, σύμφωνα με την ανατομικότητα τους, έτσι πρέπει να έχετε επιλέξει και το στρώμα σας. Θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στο σώμα σας ώστε να κοιμάστε και να νιώθετε ξεκούραστοι. Όσον αφορά την κατασκευή, σίγουρα θα πρέπει να είναι κάτι τελείως του προσωπικού σας γούστου. Βασικά όλο το δωμάτιο σας, θα πρέπει να τηρεί τις δικές σας προδιαγραφές. Πως αλλιώς θα ηρεμείτε σε έναν χώρο που δε σας ταιριάζει.
     
  2. Κάνε τον ύπνο σου μια τελετουργία. Βάλε τους κανόνες που θέλεις και νιώθεις ότι σε βοηθούν. Παραδείγματος χάριν, δημιούργησε το απόλυτο σκοτάδι αν έχεις πρόβλημα με το παραμικρό φως ή άναψε φωτάκι αν σε αγχώνει η πολλή μαυρίλα. Γενικά, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την κάθε προσωπικότητα, νιώθεις πολύ καλύτερα. Είναι σαν να χάνεις λίγη από την πίεση όλης της ημέρας και να χαίρεσαι που βρίσκεσαι εκεί. Σημαντικό κομμάτι σε μια εποχή που από παντού βαλλόμαστε από πίεση.
     
  3. Τελευταίο tip, έρχεται εμπειρικά. Τα προβλήματα δε λύνονται αν τα σκεφτείς το βράδυ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να πέφτεις στο κρεβάτι για να περάσει η καθημερινότητα και εσύ να την κουβαλάς μαζί σου. Ξάπλωσες, άφησες πίσω και εκείνη την ημέρα και πρέπει να αποκτήσεις δυνάμεις για να ανταπεξέλθεις και στην επόμενη. Με το να σκέφτεσαι ότι συνέβη και ότι φοβάσαι πως θα συμβεί, σε πιάνει πανικός, ταχυκαρδίες και δε συμμαζεύεται η κατάσταση. Στάσου, αύριο πάλι!

Ένας καλός ύπνος, δημιουργεί μια ευχάριστη προσωπικότητα. Φέρνει στο φως της ημέρας έναν άνθρωπο δυνατό να αντιμετωπίσει μια καθημερινότητα. Αφήστε που στρώνει και η επιδερμίδα. Και αυτό που έλεγαν οι παππούδες μου. "Ο ύπνος τρέφει τα μωρά, και ο ήλιος τα μοσχάρια." Είναι σοφοί οι παππούδες.