Η αγάπη της μάνας σου είναι άφθαρτη στο χρόνο

Η αγάπη της μάνας σου είναι άφθαρτη στο χρόνο(πηγή pixabay)

Στις δυσκολίες τ’ όνομά της έρχεται αυθόρμητα στα χείλη σου, ακόμη κι αν έχει «φύγει» την επικαλείσαι με την ελπίδα να σου σταθεί κι αυτή, πάντα βρίσκει τον τρόπο να το κάνει!

Είναι ο άνθρωπος που μπορείς να στηριχτείς πάνω του για όσο θα υπάρχει, να θεωρείς την αγάπη της δεδομένη, παντοτινή κι αληθινή και να έχεις τη βεβαιότητα πως δε θα σε προδώσει ποτέ!
Για αυτήν αρκούσε το πρώτο σκίρτημα σαν σ’ ένιωσε να σαλεύεις μέσα της, για να σ’ αγαπήσει για μια ζωή!
Έφτασαν τα πρώτα ξενύχτια πάνω απ’ τη κούνια σου, ύστερα πάνω απ’ το προσκεφάλό σου τα βράδια που σε ‘καιγε ο πυρετός, οι αγρυπνίες της, τις νύχτες που αργούσες να γυρίσεις, ο πανικός της μη μπλέξεις με παρέες κακές, οι ανησυχίες της όταν έφυγες απ’ το πατρικό πως τα καταφέρνεις μόνο σου «παιδί πράμα», για να νιώσει πως είσαι το νόημα της ύπαρξής της!
Μια Αγάπη Άδολη, Άφθαρτη κι Ατελείωτη στο χρόνο! Αδιαπραγμάτευτη και χωρίς ανταλλάγματα!

Η αγάπη της μάνας σου!
Αυτής, που σε όλη της τη ζωή σαν πάπλωμα σκεπάζει με στοργή κάθε πίκρα και λύπη σου και δε σου θυμώνει ποτέ πραγματικά ακόμη κι αν τη παραμελείς καθώς εκείνη μεγαλώνει κι εσύ δε προλαβαίνεις να πας να τη δεις ούτε καν να τη πάρεις ένα τηλέφωνο!
Μπορεί να γκρινιάξει, να σου παραπονεθεί, μα όσο κι αν τη πικραίνεις, θα σε δικαιολογήσει! Γιατί η καρδιά της πάντα σε καταλαβαίνει, νιώθει ακόμη κι αυτά που ποτέ δε θα πεις, μόνο με μια ματιά, που θα σου ρίξει, «αυτή ξέρει» αν είσαι καλά ή όχι, αν της λες αλήθεια ή αν της κρύβεσαι...
Φυσικά και ξέρει αφού «αυτή σε γέννησε»!
Αλήθεια πόσες φορές δεν άκουσες αυτή τη φράση και δεν την κοίταξες με βλέμμα που λέει «έλεος ρε μάνα, φτάνει!»
Και πόσες φορές δε πιάνεις τον εαυτό σου να την επαναλαμβάνεις στα παιδιά σου, με τον ίδιο ακριβώς τόνο και ύφος, -αυτή και άλλες πολλές- που σταδιακά σε εξελίσσουν σε πιστό αντίγραφό της!
Κι ας της έλεγες στην εφηβεία σου πως δε θέλεις να γίνεις «σαν αυτήν»…
Τώρα καμαρώνεις που της μοιάζεις όλο και πιο πολύ κι ας μην της το είπες ποτέ…
Μάνα σου είναι και το ξέρει!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ