«Χαράζοντας τα σύννεφα»: Η πρώτη ποιητική συλλογή της Μαρίας Ιατρίδη.

Εκδόσεις Πνοή: Χαράζοντας τα σύννεφα, της Μαρίας Ιατρίδη

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πνοή, η πρώτη ποιητική συλλογή της χαρισματικής Μαρίας Ιατρίδη.Το ewoman.gr εντόπισε τη νέα αυτή έκδοση και σας την παρουσιάζει.

Το «Χαράζοντας τα σύννεφα» είναι μια ποιητική συλλογή, ή αλλιώς... συλλογή εικόνων. Εικόνες που έχουν χαραχθεί στο μυαλό της συγγραφέως αλλά κυρίως στην καρδιά της και αποφάσισε να τις «ζωγραφίσει» στο χαρτί.

Τα... χρώματα ποικίλουν ανάλογα με τα συναισθήματα. Αγάπη, έρωτας, πόνος, ελπίδα... Τα άψυχα ζωντανεύουν και μιλούν. Το φεγγάρι, τα αστέρια, τα σύννεφα, το τούνελ... Και η ψυχή μας ταξιδεύει με προορισμό το άγνωστο, αποφασισμένη να χαράξει τη δική της πορεία στο βιβλίο της ζωής.

Ξεφυλλίστε το και ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό ταξίδι συναισθημάτων!

iatridiewoman

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Μαρία Ιατρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ. Αρθρογραφούσε για δύο χρόνια σε εφημερίδες ενώ από το 2011 εργάζεται ως δασκάλα. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται και με το θέατρο έχοντας συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις. Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε το… λογοτεχνικό ταξίδι της, κερδίζοντας το πρώτο παγκόσμιο βραβείο συγγραφής παραμυθιού στο πλαίσιο σχολικού διαγωνισμού. Κι από το παραμύθι μεταπήδησε στην ιστορία των αρχαίων χρόνων εκδίδοντας το 2016 υποστηρικτικό βιβλίο ιστορίας για τους μαθητές της δ’ δημοτικού. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα διδακτικής ιστορίας σε μεταπτυχιακό του Καποδιστριακού πανεπιστημίου. Το «Χαράζοντας τα σύννεφα» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή ή άλλως συλλογή… εικόνων. Όχι μόνο από το μυαλό αλλά και από την καρδιά της.

 

miatridi2

Ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών που συνοδεύουν το άρθρο από τις κυρίες Μαρία Ιατρίδου και Ελένη Αργυροπούλου.