Ο διαλογισμός μπορεί να διώξει μακριά το άγχος

Τα οφέλη του διαλογισμού στην υγεία μας

Ο τρόπος που εμφανίζεται το άγχος αλλά και η αιτία που μπορεί να εκδηλωθεί, διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η παρουσία του στη ζωή μας είναι ιδιαίτερα έντονη και βλαβερή.

Το άγχος επιδρά στη ψυχή αλλά και το σώμα του ανθρώπου και ευθύνεται για την αποδυνάμωση του ανοποιητικού του συστήματος. Βλέπετε, όταν κάποιος είναι στρεσαρισμένος, είτε λόγω προσωπικών, επαγγελματικών ή άλλης φύσεως θεμάτων, η προστατευτική ασπίδα του οργανισμού του εξασθενεί. Τα αμυντικά κύτταρα που από καταβολής οργανισμού προστατεύουν από ανεπιθύμητες "επιθέσεις", λιγοστεύουν κι έτσι η "περιπολία" στον οργανισμό εμφανίζει κενά.

Τι πρέπει να κάνει κανείς, όμως, για να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό του σύστημα;

Πολλοί τρόποι υπάρχουν, τους περισσότερους από τους οποίους τους συνιστούν γιατροί. Υπάρχουν όμως και μέθοδοι που αφορούν περισσότερο στη ψυχή και που όσο κι αν φαίνεται παράξενο, ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Μια από αυτές, πολύ σημαντική και με απήχηση που μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός, είναι ο διαλογισμός!

Γενικά οι τεχνικές χαλάρωσης, όπως δηλαδή και ο διαλογισμός, αποδεικνύονται ιδιαίτερα ωφέλιμες. Η διοχέτευσή τους μέσω των περίπλοκων διακλαδώσεων στον εγκέφαλο, το ανοσοποιητικό αλλά και το ορμονικό σύστημα, μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού.

Το άγχος έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και βλάπτει τον οργανισμό μας. Ίσως να μην μπορεί κανείς να το διώξει εντελώς. Σίγουρα όμως μπορεί να το καταπολεμήσει. Και ο διαλογισμός βοηθάει. Δεν έχει λοιπόν κανείς από το να τον δοκιμάσει!