Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κιμά της μαμάς

Τα μακαρόνια με κιμά της μαμάς Μαρίας

Μακαρόνια με κιμά σήμερα και ανυπομονώ να στρώσουμε το μεσημεριανό μας τραπέζι. Σας άνοιξα την όρεξη; Το ewoman μοιράζεται τα μυστικά του τραπεζιού του. Πάμε για τη συνταγή:

Υλικά για τον κιμά:

Αρχικά αγοράστε κιμά. Εμείς σας προτείνουμε 500γρ.
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο, με την ποσότητα να την αφήνουμε στα γούστα σας.
Λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι (κόκκους), και ένα ξυλάκι κανέλα.
1 φλυτζανάκι κρασί έτσι για το μεράκι.
4 με 5 κουταλιές σάλτσα. Γιατί εμείς τα κοκκινίζουμε τα φαγητά μας.

Για τα μακαρόνια:

Μακαρόνια, ότι νούμερο αγαπάτε, με τρύπα ή χωρίς.
Νερό.
Αλάτι.

Εκτέλεση:

Αν τα φτιάξω εγώ, θα είναι κανονικότατη εκτέλεση, οπότε σας δίνω σαφείς εντολές μήπως και φάτε κι εσείς. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι, το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί και στη συνέχεια ρίχνουμε και τον κιμά. Τον στριφογυρίζουμε (τσιγαρίζουμε, λέει η μαμά) μέχρι να πάρει λίγο χρωματάκι. Θα ασπρίσει μάλλον, σαν κι εμένα που δε με πιάνει ο ήλιος.

Ρίχνουμε και το κρεμμυδάκι, κάνει κι αυτό τις βόλτες του και ώσπου στεγνώσει σβήνουμε με κρασάκι. Αφήνουμε να μεθύσει με το κρασάκι και το κοκκινίζουμε με τη σάλτσα. Ό,τι μπαχαρικό έχετε ρίξτε το άφοβα. Μάλλον! Η μαμά, λέει, με μέτρο. Άντε καλέ, τι το θέλετε το μέτρο; Ποτίστε το και με λίγο νεράκι και αφήστε το να σιγοβράσει. Έτοιμος ο κιμάς.

Τα μακαρόνια θα σας παιδέψουν πάρα πολύ. Μαζέψτε κουράγιο και πάρτε μια κατσαρόλα ακόμη, ρίξτε νερό, περιμένετε την πρώτη βράση και ρίξτε και το αλάτι. Μετά ρίξτε μακαρόνια και περιμένετε ανάλογα το πως τα τρώτε. Εμείς εδώ στο σπιτικό μας, περιμένουμε 8 λεπτά με το ρολόι. Καλή επιτυχία, κορίτσια μου! Καλή όρεξη σε εμένα.