Οι Λέοντες είναι ευαίσθητοι αλλά ξέρουν να το κρύβουν καλά

Οι Λέοντες είναι ευαίσθητοι αλλά ξέρουν να το κρύβουν καλά (pixabay)

Λέων!
Τι άλλο να περιμένει κανείς να συναντήσει εκτός από ανθρώπους με μία λαμπερή και άκρως δυναμική προσωπικότητα, σ’ ένα ζώδιο της φωτιάς με Κυβερνήτη τον Ήλιο; (!)

Είμαστε γεννημένοι βασιλιάδες (παραδεχτείτε το!) αφού, χωρίς καν να το προσπαθήσουμε καταφέρνουμε να στρέψουμε όλα τα βλέμματα πάνω μας, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την πολύπλευρη προσωπικότητά μας και τη πλούσια κώμη μας! Γι’ αυτό έχουμε μεγάλες συμπάθειες , αλλά και μεγάλες αντιπάθειες!

Είμαστε αισιόδοξοι, δυναμικοί, δημιουργικοί, γεμάτοι δίψα για ζωή και γενναιοδωρία! Πεισματάρηδες, μη τυχόν και βάλουμε κάτι στο μυαλό μας, δεν ησυχάζουμε ώσπου να το πετύχουμε! (αλλά γι’ αυτό μας αγαπάτε!)
Αρκετά εγωιστές έως και εγωκεντρικοί οκ! αλλά πάραυτα οφείλετε να μας αναγνωρίσετε ότι είμαστε δίκαιοι και αξιόπιστοι, αρκεί να μη μας θίξετε την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά μας… (γιατί τότε αλίμονό σας!)
Η αυτοπεποίθησή μας είναι παροιμιώδης κι αξιοζήλευτη (πάνω απ’ το μπόι μας οκ! ), αλλά δεν μας εμποδίζει να γινόμαστε δραματικοί (μη πω μελοδραματικοί!!) όταν πληγωθούμε! (αμέ! πληγωνόμαστε κι εμείς και μάλιστα πολύ! Τι νομίζατε;)
Η υπερβολή είναι στοιχείο του χειμαρρώδη χαρακτήρα μας κι όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, είμαστε ιδιαίτερα συναισθηματικοί τύποι! Είναι καιρός πια, να μάθετε πώς, ότι κάνουμε τα λιονταράκια πηγάζει από μέσα μας και το κάνουμε υπερβολικά «πολύ!» Γι’ αυτό φροντίστε τα συναισθήματα που θα μας προκαλείτε να συγκαταλέγονται στα θετικά… (για το δικό σας καλό!)
Είμαστε γενναιόδωροι, (δεν ακούω κουβέντα), κι όχι μόνο σε αισθήματα! Μας αρέσει να εκπλήσσουμε με δώρα πάντα ψαγμένα και εντυπωσιακά. Άπαξ και καταφέρετε να μας «κερδίσετε» ουσιαστικά οι «κερδισμένοι» θα είστε εσείς! (αλλά εκπλήξτε μας κι εσείς, καμιά φορά, μη ξεχνιόμαστε και μην επαναπαυόμαστε! )
Όταν αγαπάμε, είμαστε πιστοί μέχρι αηδίας, και θέλουμε το ταίρι μας να νιώθει μοναδικό και ξεχωριστό! Αναζητάμε τη μεγάλη αγάπη κι όταν τη βρούμε, αράζουμε στο λιμάνι της!
Όσο για τον έρωτα τον βιώνουμε έντονα και δραματικά.
Όσο περισσότερο μας αγαπάτε και μας θαυμάζετε τόσο πιο παράφορα σας ερωτευόμαστε! Και φυσικά ένα ζώδιο της φωτιάς δε μπορεί παρά να βάζει πυρκαγιές στο κρεβάτι με το αστείρευτο πάθος και τη πολύπλευρη φαντασία του…(δε νομίζω να χωράει αμφιβολία περί τούτου!)
Ζηλεύουμε ναι, και ναι είμαστε κτητικοί! αλλά «όποιος αγαπά παιδεύει!»
Παθιαζόμαστε κι ενθουσιαζόμαστε εύκολα, αλλά παραδεχτείτε το, αυτό ακριβώς σας τραβάει σαν μαγνήτης κοντά μας!Αγαπάμε τη καλοπέραση και τη ζωή και θέλουμε κοντά μας ανθρώπους θετικούς που εκτιμούν την ειλικρίνεια και το χιούμορ!

Γιατί ότι θέλουμε θα σας το πούμε ευθέως και χωρίς περιστροφές (και ωωω ναι, πολλοί μας μισείτε γι’ αυτό ακριβώς! αλλά δε πειράζει! καλή καρδιά!)
Πάντως, έχουμε την ανάγκη να νιώθουμε χρήσιμοι και θα σπεύσουμε να βοηθήσουμε αν μας χρειαστείτε χωρίς δεύτερη σκέψη!

Είμαστε υπερβολικά ευαίσθητοι, αλλά ξέρουμε να το κρύβουμε καλά, (αυτό είναι η άμυνά μας…) κι απαιτούμε όμως σεβασμό!
Και για να μη νομίζετε πως έχουμε μόνο προτερήματα… λένε πως είμαστε, μεγαλομανείς, επιδεικτικοί, μελοδραματικοί, εγωκεντρικοί, καταπιεστικοί και δύσκολα συμβιβαζόμαστε με τον όρο αποτυχία (μη σας πω ότι δεν υπάρχει καν στο μυαλό μας ο όρος αυτός!)