Για να βρίσκεται κάτι γλυκό στο σπίτι, για το κολατσιό των παιδιών, για τον απογευματινό καφέ σας ή ακόμη και για να μη πάτε με άδεια χέρια σε μια επίσκεψη αυτά τα μυρμηγκάτα κι αφράτα κεκάκια muffins είναι ότι καλύτερο!
Υλικά:
250 γρ μαργαρίνη
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
1 κεσεδάκι γιαούρτι (παραδοσιακό)
1 κ.γ. κονιάκ
500 γρ φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
100 γρ. τρούφα κουβερτούρα
άχνη
μικρά ατομικά φορμάκια sanitas (περίπου 16)
χαρτάκια για τα φορμάκια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα τη μαργαρίνη μέχρι ν' ασπρίσει και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τ' αυγά ένα ένα και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται.
Στο τέλος ρίχνουμε και τη τρούφα κι ανακατεύουμε να πάει σε όλο το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε από ένα χαρτάκι μέσα στο κάθε φορμάκι και μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στα φορμάκια μέχρι που να καλύπτεται το χαρτάκι (προσοχή μη τα παραγεμίσετε γιατί φουσκώνουν πολύ!)
Αραδιάζουμε τα φορμάκια στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε περίπου 20' (να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα).
Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και ξεφορμάρουμε από τα φορμάκια, και μένουν τα muffins με το χαρτάκι τους. Πασπαλίζουμε με άχνη και...
...καλή απόλαυση!