Η συνταγή της ημέρας: Πένες με κιμά ογκρατέν

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με κιμά ογκρατέν

Πένες με κιμά ογκρατέν! Ένα εύκολο, γρήγορο, νόοοοστιμο και πολυαγαπημένο φαγητό!
Ότι είμαστε μακαρονάδες στην οικογένεια, το 'χουμε πει, πολλάκις κι η αλήθεια είναι πως τρώμε τα ζυμαρικά σε κάθε εκδοχή και παραλλαγή!

Μια συνταγή που μοιάζει με παστίτσιο αλλά δεν είναι, αλλά έχει το κατιτίς παραπάνω από τα απλά ζυμαρικά με κιμά!

Υλικά:
500 γρ. πένες

500 γρ κιμά
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
1 κύβος λαχανικών (για ζυμαρικά)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 ξυλάκι κανέλα
300 γρ κασέρι με χαμηλά λιπαρά (τύπου millner)
200 γρ γάλα ή κρέμα γάλατος για πιο γεμάτη γεύση (οκ! και θερμίδες!)

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το κιμά. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το κύβο λαχανικών και τα μπαχαρικά και λίγο ζεστό νεράκι για σκεπάζουμε με καπάκι ανακατεύοντας μέχρι να πιει το ζωμό και να μείνει με μια παχύρευστη σάλτσα.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά. Αφού τα στραγγίσουμε ανακατεύουμε με το κιμά. Σ' αυτό το σημείο μπορούμε ν' απoλαύσουμε ένα πιάτο πένες με κιμά αν δε θέλουμε το κάτι παραπάνω.

penes1-ewoman

Ειδάλλως μοιράζουμε τις πένες σε ατομικά πήλινα σκεύη σκεπάζουμε με το κασέρι και ρίχνουμε το γάλα ή τη κρέμα γάλατος.

penes2-ewoman

penes3-ewoman

Ψήνουμε στο φούρνο για 20' περίπου μέχρι τέλος πάντων να λιώσει το κασέρι και να ροδοψηθεί!
και... καλή μας όρεξη!

Tip: Για λιγότερες θερμίδες μπορείτε ν' αντικαταστήσετε τις πένες με ολικής, και το κασέρι και τη κρέμα γάλατος με χαμηλών λιπαρών.