9 tips για εκπληκτικούς κουραμπιέδες!

9 tips για εκπληκτικούς κουραμπιέδες!

Μη μου πείτε ότι υπάρχουν πολλοί που μπορούν ν' αντισταθούν στις αχνοχιονισμένες βουτυράτες μπαλίτσες με το καβουρντισμένο αμύγδαλο που λιώνουν στο στόμα... Φυσικά αναφέρομαι στους κουραμπιέδες, σήμα κατατεθέν των εορτών.

Συνταγές άπειρες, άλλες με αμύγδαλο, άλλες με μίξη ξηρών καρπών κι άλλες ακόμη και με σοκολάτα.

Ο κουραμπιές θέλει την τέχνη του για να πετύχει και για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα σε γεύση και υφή πρέπει να ξέρετε τα μυστικά του και να προσέξετε τη κάθε λεπτομέρεια.

Το ewoman σας αποκαλύπτει 9 tips για σίγουρη επιτυχία:

1) Τη διαφορά στους κουραμπιέδες την κάνει πάντα το βούτυρο κι αυτό καθορίζει τη γεύση και την υφή τους. Αν τους θέλετε τραγανούς και μπισκοτένιους χρησιμοποιήστε αγνό αγελαδινό βούτυρο, ενώ με αιγοπρόβειο θα γίνουν πιο τριφτοί και θα έχουν πιο έντονο άρωμα!

2) Το Α και το Ω για να πετύχουν οι κουραμπιέδες και να είναι αφράτοι είναι το πολύ καλό χτύπημα του βουτύρου στο μίξερ. Αφήστε το βούτυρο εκτός ψυγείου τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν και χτυπήστε το πολύ καλά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τουλάχιστον για 15'-20' ή και περισσότερο, ώσπου να αφρατέψει και ν' αποκτήσει υφή απαλή σαν σαντιγύ.

3) Κοσκινίστε  το αλεύρι οπωσδήποτε. Αυτό θα βοηθήσει να γίνουν πιο αφράτοι.

4) Από την ώρα που θα προσθέσετε το αλεύρι, ζυμώστε απαλά κι ελάχιστα με το χέρι, ώστε να μην καθίσει η ζύμη και γίνει σφιχτή. Η ζύμη πρέπει να είναι βουτυράτη και εύπλαστη.

5) Φτιάξτε ομοιόμορφους και ίσους σε μέγεθος κουραμπιέδες σε κάθε ταψί ώστε να ψηθούν ταυτόχρονα το ίδιο καλά.

6) Προσοχή στο ψήσιμο. Οι κουραμπιέδες θέλουν ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία περίπου στους 160-170 ο C και μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Όταν τους βγάλετε από το φούρνο θα πρέπει είναι μαλακοί, λόγω του βουτύρου.

7) Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι κρύα και χοντροκομμένα όταν τα προσθέσετε στη ζύμη αλλιώς θα σφίξει.

8) Πριν τους αχνίσετε ραντίστε με ανθόνερο όπως βγαίνουν καυτοί από το φούρνο, για να εξατμιστεί το υγρό και να «φυλακίστεί» μόνο το άρωμα του ανθόνερου. Αν δε σας αρέσει το άρωμα του ανθόνερου-ροδόνερου βρέξτε τα χέρια σας μ νερό και ραντίστε τους. Αφού κρυώσουν τότε πασπαλίστε τους με άχνη!

9) Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή που θα επιλέξετε να φτιάξετε και προτιμήστε κάποια που είναι δοκιμασμένη!

Δείτε εδώ τις  3 καλύτερες συνταγές για κουραμπιέδες του ewoman.

Καλή επιτυχία!!