Η συνταγή της ημέρας: Εκπληκτική βασιλόπιτα-κέικ!

Η συνταγή της ημέρας:Εκπληκτική βασιλόπιτα- κέικ!

Μια ακόμη συνταγή για γλυκιά βασιλόπιτα, με πλούσια αρώματα, πολύ γευστική και αφράτη, πανεύκολη στην εκτέλεση,  η συνταγή της ημέρας σήμερα στο ewoman! 

Στο ewoman μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέες συνταγές (εύκολες κατά βάση) και να σας προτείνουμε τις πιο επιτυχημένες, ώστε να καλύπτουμε όλα τα γούστα! 

Αν και στο δικό μας σπιτικό επιμένουμε παραδοσιακά κι η βασιλόπιτα που αναδεικνύει τον τυχερό της χρονιάς είναι η θρακιώτικη κοτόπιτα, μολαταύτα πάντα υπάρχει και μια γλυκιά βασιλόπιτα στο τραπέζι!

Για χρόνια έφτιαχνα την πολύ αρωματική βασιλόπιτα με γλάσο και την τσουρεκο-βασιλόπιτα με λευκή γκανάζ για συγγενείς και φίλους! Φέτος μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω και μια βασιλόπιτα τύπου κέικ αλλά με πλούσια αρώματα όπως μαχλέπι και μαστίχα που κάνουν τη διαφορά κι ομολογώ πως δεν το μετάνιωσα καθόλου!

Ιδού λοιπόν η πολύ γευστική βασιλόπιτα που φτιάχνεται πανεύκολα και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Καλή (Πρωτο(χρονιά!

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

250 γρ. ζάχαρη άχνη

4 αυγά

1 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ. γλ. μαχλέπι

1/4 κ. γλ. μαστίχα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια

1-2 βανίλιες

1/2 φλ. γάλα ή γιαούρτι

400 γρ φαρινάπ ή 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ +1 κ.σ. μπέικιν

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

σταγόνες σοκολάτας για στόλισμα (προαιρετικά) 

Tip:

Τα υλικά ψυγείου (αυγά, βούτυρο, γάλα) να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Το μυστικό επιτυχίας της βασιλόπιτας (όπως και κάθε κέικ) είναι τα υλικά ψυγείου να έχουν θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180° C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει ( 2-3 λεπτά) κι έπειτα προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε για άλλα 5'.

Σε ένα μικρό μπλέντερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 κ.σ. από το αλεύρι μας και χτυπάμε πολύ καλά.

Όταν το μείγμα μας γίνει σκόνη το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. Ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιών και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 'ένα ένα τα αυγά.

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το γάλα ή το γιαούρτι ανακατεύοντας ελαφρά με μία μαρίζ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γρ. αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα με τσέρκι διαμέτρου 25 εκ. περίπου και αδειάζουμε το μείγμα.

Δεν ξεχνάμε το φλουρί που θα αναδείξει τον τυχερό!

Απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα και προαιρετικά μπορούμε να σχηματίσουμε τον αριθμό της χρονιάς με σταγόνες σοκολάτας.

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη βασιλόπιτα!

Ψήνουμε στον φούρνο για 45' (ώσπου να βγαίνει στεγνή οδοντογλυφίδα)

Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, στολίζουμε κατά βούληση  και σερβίρουμε!

Καλή χρονιά!