Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες με ταχινολέμονο!

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες με ταχινολέμονο!

Μια διαφορετική εκδοχή, το ίδιο νόστιμη, αλλά και νηστίσιμη, για τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες, φιλοξενεί σήμερα το ewoman!

Λαχανοντολμάδες με σόγια και ταχινολέμονο λοιπόν κι η νηστεία γίνεται ευκολότερη και νοστιμότερη!

Υλικά:

1 μέτριο λάχανο

1 φλυτζάνι ρύζι γλασέ

1 νεροπότηρο κιμά σόγιας

μαϊντανός ,άνηθος

αλάτι,πιπέρι

1 κ.γλ. κύμινο

1 κ.γλ. πάπρικα καυτερή

ελαιόλαδο

1 κ.σ. ταχίνι

χυμό από 2-3 λεμόνια.

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το λάχανο είτε με τον παραδοσιακό τρόπο τοποθετώντας το σε νερό που βράζει αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι και σιγά σιγά βγάζουμε τα φύλλα, ή το βάζουμε ολόκληρο στην κατάψυξη για 1 ημέρα και το αφήνουμε μερικές ώρες στη συντήρηση πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Για την γέμιση ετοιμάζουμε τη σόγια ως εξής .βάζουμε σε μπολ τη σόγια με τριπλάσια ποσότητα βραστού νερού και αφήνουμε για 15' .ξεπλένουμε πολύ καλά και στύβουμε τα νερά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης κι αρχίζουμε το τύλιγμα.

Σε κατσαρόλα κατά προτίμηση πλατιά, τοποθετούμε φύλλα που δεν θα χρησιμοποιήσουμε στον πάτο και πάνω τους αραδιάζουμε τους ντολμάδες, τον ένα δίπλα στον άλλο, σε σειρές. Όταν τελειώσουμε βάζουμε πάλι μερικά φύλλα από πάνω και ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.

Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο .

Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι περίπου τη μέση της κατσαρόλας.

Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 με 1 1/2 ώρα.

Ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό .(πρέπει να υπάρχει νερό μέχρι τη μέση.)

Όταν βράσουν ετοιμάζουμε το ταχινολέμονο, ανακατεύοντας το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και με λίγο ζωμό από τους ντολμάδες και περιχύνουμε το φαγητό.

Σημ: Στην αρχή το ταχίνι δείχνει να κόβει αλλά μόλις ρίξουμε τον ζωμό ομογενοποιείται.

Καλή επιτυχία και καλοφάγωτοι!

Δείτε ακόμη: Σαρμάδες σκέτο ποίημα, εδώ!