10 συνταγές του Ewoman για την εβδομάδα της Τυροφάγου

10 συνταγές του Ewoman για την εβδομάδα της Τυροφάγου

Και αισίως φτάσαμε κι εφέτος στην τρίτη εβδομάδα της Αποκριάς που ονομάζεται Τυροφάγος ή Τυρινή. Παραδοσιακά, όλη αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τις εθιμοτυπικές προσταγές από την Δευτέρα μετά την Κυριακή της Απόκρεω και μέχρι την Κυριακή της Τυροφάγου, παραμονή της Καθαρής Δευτέρας, είναι μια περίοδος «λευκής νηστείας» που μπορούμε να φάμε ό, τι θέλουμε, εκτός από κρέας.

Παρόλο που επιτρέπονται τα ψάρια, συνηθίζουμε να τρώμε κυρίως γαλακτοκομικά -γάλα, τυρί, αυγά, γιαούρτι, σύμφωνα με το έθιμο και όλα τα φαγητά και τα γλυκά που φτιάχνονται με αυτά τα υλικά: τυρόπιτες, μπουγάτσες, αλμυρά κέικ με τυρί, τυρόψωμο, και ότι άλλο περιέχει τυρί καθώς και ζυμαρικά. Το εwoman συγκέντρωσε σ' αυτό το άρθρο 10 γευστικότατες αλλά και πολύ εύκολες συνταγές που μπορείτε ν φτιάξετε αυτή την εβδομάδα τηρώντας την παράδοση!

1) Αυτά τα σφολιατίνια θα σας κλέψουν την καρδιά όχι μόνο για τη νοστιμιά τους, αλλά γιατί φτιάχνονται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά που σχεδόν πάντα υπάρχουν στο σπίτι! 
 

2) Αφράτα και πανεύκολα κασερο-τυροπιτάκια που τρώγονται ζεστά και κρύα και παντού. Γίνονται τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα που θα τα φτιάχνετε συνέχεια, χωρίς δεύτερη σκέψη! Αφράτα με μια φανταστικά ελαστική ζύμη, που δε χρειάζεται να την περιμένετε, να ξεκουραστεί ή να φουσκώσει. 

3) Για τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ, για κολατσιό στη δουλειά ή στο σχολείο, για κείνη τη μπουκίτσα που όλοι ζητάμε κάποια στιγμή να μας κόψει τη λιγούρα, οι τυρομπαλίτσες με φέτα και κασέρι είναι η λύση για όλα! 

4) Όταν θέλετε να φάτε κάτι νόστιμο, ή να προσφέρετε σε φίλους και δεν έχετε πολύ χρόνο, αυτό το πεντανόστιμο μπουρέκι με τυρί που φτιάχνεται στο τσακ μπαμ με υλικά που πάντα βρίσκονται στο σπίτι! 

5) Μια τυρόπιτα τύπου σουφλέ, που την λες και τεμπελόπιτα καθώς δεν απαιτεί καθόλου χρόνο και κόπο στο να φτιαχτεί! Αυτή την τυρόπιτα θα την λατρέψουν όλοι, μα κυρίως εσείς, καθώς θα σας βγάζει ασπροπρόσωπες σε κάθε περίσταση που θα θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο και θρεπτικό, εύκολα και γρήγορα! 

6) Γεμιστό ψωμί με ποικιλία τυριών στο φούρνο για τις ξαφνικές επισκέψεις για μπυρίτσα, για πρωινό κολατσιό των παιδιών πριν το σχολείο, για να κόψετε τη λιγούρα ανά πάσα ώρα και στιγμή και για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο και πιο γευστικό τρόπο το ψωμί που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα! 

7) Νόστιμη κι άκρως μεσογειακή συνταγή, συστήνεται για χαλαρά βραδάκια! Δεν είναι ούτε πίτσα, ούτε πεϊνιρλί... Είναι κάτι ενδιάμεσο που φτιάχνεται πολύ γρήγορα! 

8) Μια πανεύκολη τυρόπιτα-τυρόψωμο, η ιδανική λύση για υγιεινό, θρεπτικό αλλά ελαφρύ κολατσιό των παιδιών στο σχολείο κι όχι μόνο. Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε, για πολλούς λόγους, με κυριότερο το πόσο εύκολα και γρήγορα ετοιμάζεται! 

9) Τυροψωμάκια αφράτα και νόστιμα, ένα ιδανικό σνακ, για το πρωινό στο σπίτι, στο σχολείο, το γραφείο! 

10) Τα κουρού τυροπιτάκια είναι μια κλασική συνταγή που δύσκολα βαριέται κανείς. Μικροί μεγάλοι τα λατρεύουν κι όχι άδικα. Αυτά τα τυροπιτάκια με ζύμη τύπου κουρού, μπορούν να φαγωθούν το ίδιο ευχάριστα και μέρες μετά το ψήσιμο! 

Καλή εβδομάδα της Τυροφάγου!

Tip:

Πατήστε πάνω στο όνομα της λιχουδιάς που σας έκανε κλικ, κάντε της κι εσείς κλικ. Ευθύς αμέσως θα μεταφερθείτε στη συνταγή.