
Αλήθεια ποιος μπορεί ν' αντισταθεί σε μια σοκολατένια μπαλίτσα που μοσχοβολάει αγνό βούτυρο τυλιγμένη σε άχνη;
Ναι, καλά καταλάβατε! Η συνταγή που σας έχει σήμερα το ewoman, είναι σοκολατένιοι κουραμπιέδες με καβουρδισμένο αμύγδαλο που λιώνουν στο στόμα και χαρίζουν μια απίστευτη εμπειρία στον ουρανίσκο σας!
Μικροί και μεγάλοι, ακόμη κι ο Αη Βασίλης, θα ξετρελαθούν από τη γεύση τους!
Για τους λάτρεις της σοκολάτας -κι όχι μόνο!- αυτή η παραλλαγή κι έτσι για να ξεφύγουμε λίγο από τις παραδοσιακές συνταγές.Γιατί και η ζαχαροπλαστική θέλει πειραματισμούς με φαντασία...
Το πείραμα πέτυχε και ιδού η συνταγή!
Υλικά:
250 γρ αγνό βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1/2 κ.γ. κονιάκ η πικραμύγδαλο
100-150 γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα
400 γρ αλεύρι
50 γρ κακάο
50 γρ σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά) για πιο σοκολατένια γεύση
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αρχικά βάζουμε τα αμύγδαλα σ' ένα ταψάκι στους 170 ο C για 15' περίπου να ροδίσουν! Αφού κρυώσουν λίγο τα χοντροκόβουμε στο μπλέντερ ή τ' αφήναμε ολόκληρα αν το προτιμούμε.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη βανίλια και το ανθόνερο.
Μετά προσθέτουμε τα αμύγδαλα
και έπειτα το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα). Προαιρετικά σ' αυτό το σημείο προσθέτουμε και σταγόνες σοκολάτας!
Σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες και αραδιάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 ο C για 30' περίπου. ( ανάλογα από το φούρνο)
- Όταν βγάλουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο να είναι μαλακοί.
Αφήνουμε να κρυώνουν, ψεκάζουμε με ανθόνερο και μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!
Φτιάξτε τους, σήμερα κιόλας! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δείτε ακόμη:
Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα και φουντούκι!
3 καλύτερες δοκιμασμένες συνταγές του ewoman για κουραμπιέδες!
9 tips για εκπληκτικούς κουραμπιέδες!