8 προτάσεις του ewoman για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

 8 προτάσεις του ewoman για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Τα Χριστούγεννα είναι ίσως η πιο οικογενειακή γιορτή και σίγουρα κουβαλάει το πιο χαρμόσυνο μήνυμα!

Δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα απ’ αυτή της οικογένειας και φίλων γύρω από το εορταστικό τραπέζι.

Κάθε νοικοκυρά θέλει όλα να είναι στην εντέλεια και να καταπλήξει την οικογένεια και τους καλεσμένους της με το μενού που θα σερβίρει.

Το μυστικό για να εντυπωσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι είναι η οργάνωση και η σωστή προετοιμασία. Επιλέξτε τι συνταγές θα φτιάξετε, κάντε τα ψώνια σας εγκαίρως ώστε να μην τρέχετε πανικόβλητες την τελευταία στιγμή!

Πελαγώσατε;; Γι' αυτό είμαστε εδώ! Στο ewoman αγαπάμε τις παραδοσιακές συνταγές που μοσχομυρίζουν γιαγιά και μαμά και παραδοσιακά θα επιμείνουμε και τα Χριστούγεννα! Σας προτείνουμε 8 συνταγές για την ημέρα των Χριστουγέννων για να κλέψετε τις εντυπώσεις. Μελετήστε τες και διαλέξτε αυτές που σας ταιριάζουν, για να οργανώσετε τέλεια το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.
Αν και οι πρωταγωνιστές της ημέρας είναι τα χοιρινά και τα πουλερικά, έχετε απεριόριστες επιλογές για κάθε είδους κρέας!

1) Κλέψτε τις εντυπώσεις μ' αυτό το χοιρινό με πορτοκάλια-δαμάσκηνα και ριζότο αμυγδάλου.Ο συνδυασμός χοιρινού με πορτοκάλι είναι ότι πιο νόστιμο και θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

2) Αντί για τη ξενόφερτη γαλοπούλα που ομολογουμένως όσο τέχνη κι αν βάλεις, πάλι άνοστη γίνεται, εμείς σας προτείνουμε το παραδοσιακό γεμιστό κοτόπουλο με την μαμαδίστικη συνταγή!

3) Μια εκπλεπτυσμένη, εύγεστη και ευπαρουσίαστη συνταγή ιδανική για τη μέρα είναι το γλυκόξινο χοιρινό με σάλτσα πορτοκαλιού και μέλι

4) Καπαμάς με ξινό λάχανο, με τη γιαγιαδίστικη παραδοσιακή συνταγή, μια πρόταση διαφορετική και ιδιαίτερη, για το εορταστικό μενού σας!

5) Χοιρινό κλέφτικο! Ένα πιάτο που χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη μαεστρία για να ετοιμαστεί, μπορεί να «σταθεί» σε όλες τις περιστάσεις από μια μάζωξη με φίλους χύμα στο… κτήμα, ως το πιο γιορτινό τραπέζι!

6) Για εσάς που θα προτιμήσετε το μοσχαρίσιο κρέας για το γιορτινό τραπέζι σας το μοσχαρίσιο φιλέτο τυλιγμένο σε σφολιάτα είναι μια άκρως εορταστική επιλογή.

7) Αν σας αρέσει το κυνήγι ένα μελωμένο αγριογούρουνο που λιώνει στη γάστρα είναι μια πολύ ξεχωριστή επιλογή που θ' αναδείξει τις μαγειρικές σας ικανότητες και θα αναβαθμίσει το γιορτινό τραπέζι σας.

8) Τελευταία επιλογή αφήσαμε την παραδοσιακή θρακιώτικη μπάμπω ή μπουμπάρι ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο έδεσμα που απαιτεί χρόνο και μαεστρία από τη νοικοκυρά κι απογειώνει το τραπέζι σας.

Ότι κι αν επιλέξετε να φτιάξετε, στολίστε με φαντασία το τραπέζι σας και φορέστε το καλύτερο χαμόγελό σας γιατί είναι Χριστούγεννα και γιορτάζει όλη η Πλάση!

Καλή επιτυχία και Καλές Γιορτές!